Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2019 morze może cię wyciszyć gdy nadmorską idziesz plażą, może morze zrozumiało że najczęściej o nim marzą ? wierząc w to, że morze może obmyć wszystkie sprawy trudne a na deser morze może rano, wieczór lub południe, ukołysać twoje myśli na frustracje może morze zaserwuje poszum fali ? na zmęczenie morze może użyć swej bezkresnej dali gdzie cię morze może ponieść nawet i wbrew twojej woli bo się morze może wrócić i na wstecznej ponieść fali twoją łódkę może morze nie przestraszy amatorów morskich wrażeń ? wybierz dzisiaj - może morze ? - za cel letnich twych wojaży. 5
Alicja_Wysocka Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2019 Ładnie nas zabawiasz słowem :) 1
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 14 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie powiem, że się nie starałam :) Dziękuję Alu :)
złote serduszko Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I tu prawda ziarenko .... zabawa słowna ale ten wiersz bardzo mi się podoba a i przy okazji zapraszam na mój profil i pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wpadniesz ? będzie mi miło . Mój utwór nosi tytuł szafa łez Pełen emocji .... łez i tęsknoty pozdrawiam Zuzia
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2019 Witam - lubię morzę mam do niego sto kilometrów czasami zaglądam. A wierszyk leciutki i miły w czytaniu. Fajna reklama morza. Naj...życzę.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2019 (edytowane) może morze Cię obdarzy świeżą bryzą fajnych myśli chociaż żar słoneczny praży Ty fabułę zmyślną wyśnisz zaraz wpiszesz do sztambucha aby wspomnieć przy niedzieli w komputerze je wystukać może z nami się podzielisz kojąc frustracje ale przedtem w morskim piasku znajdziesz bardzo fajne rymy w morskiej wodzie w słońca blasku już się złocą jak bursztyny i ozdobisz swoje strofy gdy blask zgasi zmierzch na dworze sama się przekonasz o tym co wyrabiać może morze płynąc łódką przepraszam teraz zauważylem Pozdrawiam Edytowane 20 Lipca 2019 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 1
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 20 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2019 @zuzia - dziękuję za odwiedziny i cieszę się, że podoba Ci się moja zabawa słowem :) @Waldemar_Talar_Talar - dzięki Waldku :) Przyznam uczciwie, że napisałam go tylko dlatego żeby zainicjować zabawę słowem na nieco innym poziomie niż " odpoczynek" zamieszczony w tym dziale nieco wcześniej. Czy mi się to udało ? - nie wiem, ale miałam dobre intencje :) Pozdrawiam ciepło :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za wierszowany komentarz :) Pozdrawiam :)
Wędrowiec.1984 Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2019 @Bożena Tatara - Paszko Rozmarzyłem się! Dziękuje! :-)
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 21 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję :) Może nie trzeba marzyć tylko ruszyć nad morze ? :)
Wędrowiec.1984 Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W sumie morze by się przydało. :-) 1
Rekomendowane odpowiedzi