Maciek.J Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2019 bladym jeszcze świtem kiedy miasto śpi maluje piórem aby zarobić na chleb i zjeść go z apetytem od tylu dni miesięcy i lat po bochenku zostaną okruchy nakarmi nimi ptaki to jego przyjaciele niczym dobre duchy zanim ruszą na nieba szlaki podpowiedzą mu trudne słowa może i tobie szepną też jak całego siebie dać aby napisać choć jeden wiersz o rajskim ogrodzie z cudownym chórem gdzie ptaki rozmawiają z aniołami gdy serce wrażliwe przeraża bo nie jest z nim w zgodzie ten niespokojny ziemski świat 3
Marek.zak1 Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2019 No nie wygląda to zachęcająco, ale zawsze można dorobić, pisząc jakiś wierszyk., reklamujący produkty, bądź chwalący rządzących. Nawet najwybitniejszym to się zdarzało.
duszka Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Odbieram ten wiersz jako obraz "wcześniejszego poety", którego jednak, wydaje mi się, każdy z nas, niezarobkowo piszących, w sobie trochę nosi i się z nim utożsamia... Bo chyba żaden poeta nie pisał i nie pisze wyłącznie dla pieniędzy. Ale na pewno niektórzy - też. Wzrusza mnie to, że ten w Twoim wierszu, pomimo niedostatku zachował wrażliwe serce i tym sercem pisze.., też pomimo powstającego przez to konfliktu ze światem. Dla mnie jest on wzorem i usłyszałam jego życzliwe wezwanie :) Pozdrawiam. 1
Magdalena Opublikowano 2 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2019 (edytowane) Ja się autorsko nie zgadzam poezja chce steka dużo prościej: chce krwi życia pulsu oddechów kochanków prostej żyznej ludzkiej krwi pozdrawiam Edytowane 2 Lipca 2019 przez Magdalena (wyświetl historię edycji)
tetu Opublikowano 2 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2019 Zrezygnowałabym ze słowa "jeszcze" w pierwszym wersie i z wersu szóstego. Dalej też ciut bym pozmieniała, ale pomysł jak najbardziej na tak. Pozdrawiam serdecznie.
Rekomendowane odpowiedzi