Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 27 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2019 (edytowane) zamiast codziennie do nich dzwonić wyszukując pod sufitem pięknych słów które dawno temu utraciły moc i blask lepiej rzadziej ale osobiście odwiedzaj ich przysiadaj obok przytulaj rozjaśniaj swym uśmiechem bardzo zatroskane twarze twoja bliskość będzie zawsze najlepszym lekarstwem na zranione tęsknotą serca więc nie wysilaj się codziennie - tylko co jakiś czas racz swoja obecnością niech mają świadomość że nie tylko oni za kimś tęsknią lecz ktoś za nimi również uwierz że ten niby mały gest w stronę tak zacnych osób jakimi matka i ojciec to najpiękniejszy i najcenniejszy z czynów którymi może pochwalić się współczesny świat Edytowane 27 Czerwca 2019 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji) 1
duszka Opublikowano 27 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2019 (edytowane) Celujesz Twoim wierszem w "prawie" idealny obraz Matki, Waldemarze... I nie musi to być według mnie błędne, jeśli robisz świadomie - chcąc tę idealna cząstkę (której chociaż odrobine każda matka w sobie ma ) wydobyć na powierzchnię i ożywić lub odrodzić w czytelniku. W Twoim wierszu zrobiłeś miejsce tylko na nią. Gdy tak to widzę, czytam z przyjemnością i jestem Ci nawet wdzięczna za ożywienie tego uczucia we mnie. Chociaż... przyznam szczerze, Twój na poczatku troche karcący ton jest dla mnie mało poetycki. Wolę jak "wychowujesz" nas pięknem. :) Pozdrawiam. . Edytowane 27 Czerwca 2019 przez duszka (wyświetl historię edycji)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 27 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam - miła moja wiersz miał się odnosić do obu rodziców dlatego poprawiłem co nieco - myślę że teraz jest wyraźniejszy Dziękuje za czytanie i komentarz. Ten karcący ton jest świadomy ma zmusić czytającego do refleksji' ale czy tak zadziała to nie wiem - chociaż bym chciał. Miłych chwil życzę. 1
Marek.zak1 Opublikowano 27 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ---------------------------------------- Skoro rozszerzyłeś na oboje rodziców, to się wypowiem, jako, że mam troje dorosłych dzieci. Życzę im jak najlepiej, ale wiem, że powinni patrzeć do przodu i skupić się na organizowaniu własnego życia w niełatwym świecie,, bo to jest dla nich priorytet. Ważne jest, by mieć wspólne zainteresowania, tematy do rozmów. Z tym przytulaniem, to raczej dotyczy kobiet, bo ja siebie w tym nie widzę:). Edytowane 27 Czerwca 2019 przez Marek.zak1 (wyświetl historię edycji)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 27 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale czasem zajść odwiedzić nie zaszkodzi a im robi się miło - znam wielu takich którzy zapominają tłumacząc się swoim życiem brakiem czasu i o takich mówię że są bez serca. Dzięki że zajrzałeś. Pozd. 1
Marek.zak1 Opublikowano 27 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. --------------------------------- Tak, ale to musi być spontanicznie, a nie w ramach obowiązku, bo rodzice... 1
Enchant Opublikowano 27 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2019 Ależ pięknie, ciepłe wezwanie. Blisko serca. Dziękuję Ci za niego, Waldemarze.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 28 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj - miło że się spodobało - dziękuje bardzo za wszystko. . Miłego życzę.
Rekomendowane odpowiedzi