Sylwester_Lasota Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2019 (edytowane) przegrałem całe życie powiedział pierwszy grałem na gitarze i na pianinie przegrałem całe życie powiedział drugi grałem w piłkę i w tenisa przegrałem całe życie powiedział trzeci grałem w filmie i w teatrze przegrałem całe życie powiedział ostatni a przecież nie grałem wcale Edytowane 28 Listopada 2019 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji) 7
Natuskaa Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2019 To "w nic" już nie pasuje do instrumentów. Może starczy "przecież nie grałem"? Pozdrawiam :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 22 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Masz rację. Wystarczy. Dzięki. Również pozdrawiam :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 22 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No jak to gdzie? Przecież oni wszysczy wygrali się do końca :) :) :) Pozdrawiam :)
8fun Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ...przy zielonym stoliku ;) 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 22 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. np. :)
Marek.zak1 Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ----------------------- Teraz rozumiem. To gra słów. Przegrałem na dwa znaczenia, niemniej jednak pierwsze "przegrałem" do mózgu (mojego) trafia jako "lost" a to drugie jest w jego cieniu. Podobnie "wygrali" i "wygrali się". Pozdrawiam.
Sylwester_Lasota Opublikowano 22 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zgadza się :) Dzięki Pozdrawiam :) Do poczytania :)
Marek.zak1 Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. -------------------- Ja po prostu wolno myślę i często od razu nie załapuję:). Dużo weny w weekend.
Magdalena Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2019 (edytowane) Usunełabym tą granicę kropkową ............................. bo czułam co napiszesz, gdyby jej nie było mogłoby być mniej przewidywalnie, pozdrawiam Edytowane 22 Czerwca 2019 przez Magdalena (wyświetl historię edycji)
Magdalena Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2019 Jeszcze ostatni wers przeczytaj sobie inaczej: "bo chyba grałem", już się nie czepiam pa
samm Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo trafnie wychwycona wieloznaczność słowa. Pozdrawiam. s
Sylwester_Lasota Opublikowano 22 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozmieniałem troszeczkę.
Sylwester_Lasota Opublikowano 22 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. Również pozdrawiam :)
Magdalena Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2019 Jeszcze ta kwestia: pierwszy drugi trzeci, gdyby było zamiast tego x,y,z to wydźwięk "ostatniego" byłby zaskakujący, pobaw się, pozdrawiam
Marek.zak1 Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2019 Jeszcze, po wycieczce rowerowej, do ostatniego wiersza. Wydaje mi się., że powinno być:coś mocnego:Przegrałem..... "bo nie grałem w ogóle". lub "bo nigdzie nie grałem".Teraz (mnie) poraża.
Sylwester_Lasota Opublikowano 22 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może nie sięgałem aż tak daleko, ale chciałbym się odnieść :). Jeśli znane nam prawidła natury są obowiązujące zawsze i wszędzie, to taka teza jest z gruntu fałszywa. Prawdziwszą tezą było by, że wszystko jest energią, a ta jest wieczna i ciągle z Tego Świata :). A jeśli istnieje Coś poza Tym Światem, To też nie powinno być nicością, bo wyłamywałoby się z własnych praw. Chodziło mi raczej o wieloznaczność słowa grać :). Pozdrawiam :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 23 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję :)
Rekomendowane odpowiedzi