Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Marlett Opublikowano 1 Czerwca 2019 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2019 mgła ukradła horyzont schowała za siebie brzeg a księżyc? z wrażenia wpadł do wody trafił przez przypadek rozpuścił się jak cukier smużąc srebrzyste blaski przesłodził? słodyczą rozpostarły na topielców sieć skazani nie liczą dni w myślach toną razem ratować? do łańcuchów wysp daleko nie czas na odpoczynek 11
Anthony Opublikowano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Głeboko... spadł ten księżyc. Daję okejkę :)
Marlett Opublikowano 1 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za o - keję. Księżyc zostanie przycumowany i nie wpadnie już do wody :)) PozdrawiaM.
Alicja_Wysocka Opublikowano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2019 Rozbudziłaś mi wyobraźnię, lubię to :)
Marlett Opublikowano 1 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cudnie Alicjo :) PozdrawiaM.
tetu Opublikowano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2019 Świetny Marlett. Lubię takie księżycowe klimaciki, choć często gęsto to pułapka:) W dwóch miejscach pokusiłabym się o zmianę, ale podwórko Twoje;) W pierwszej strofie słowo trafił zamieniłabym na imiesłów trafiając, ciut gęsto tam od czasowników, a tym sposobem uciekniesz od tego i zrobi się ciekawiej. Natomiast w samej końcówce "łańcuchów wysp" zamieniłabym na łańcuchowe wyspy;) Tyle, reszta bardzo mi się podoba. Fajnie dopasowałaś tytuł. Pozdrawiam.
Justyna Adamczewska Opublikowano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2019 Trochę straszno czytać, zwłaszcza: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeszcze wrócę.Bo mam wiele przemyśleń. :)) Do miłego. J.
Klara Opublikowano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2019 Po pierwsze świetny tytuł:) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dla mnie trafił przez przypadek* zbędne. pozbyłabym się inwersji w ostatnim wersie. daleko do łańcuchów wysp* razem toną w myślach* Wyraziłam swoje zdanie i mam nadzieję, że mi się nie oberwie:) Autor wie najlepiej i to on decyduje o ostatecznym kształcie swojego wiersza, a czytelnicy mogą sobie pogdybać:) Ogólnie wiersz mi się podoba, ujmuję aurą tajemniczości, melancholii... pozdrawiam:)))
Czarek Płatak Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2019 Nie ratować! Niech się rozpuszczają z księżycem ;)
Bogdan Brzozka Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mgła ukradła horyzont schowała za siebie brzeg a księżyc? z wrażenia wpadł do wody trafił przez przypadek rozpuścił się jak cukier Majstersztyk - bardzo na tak. Pozdrawiam. :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2019 Witaj - a niektórzy mówią że księżyc to oklepany styl a jak widać po twoim wierszu jest całkiem odwrotnie jest bajkowo co lubię. Pisz dalej tak miłe wiersze. Słońca i uśmiechu życzę.
Marlett Opublikowano 2 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za uwagi - do przemyślenia :) Cieszę się z Twojej wizyty pod wierszem :) PozdrawiaM. 1
Marlett Opublikowano 2 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Justyś, skazani, ale nie pod topór :) być może skazani na siebie ? Miło, że wpadłaś tu, do miłego :)
Marlett Opublikowano 2 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie oberwie, nie :) Czytam uwagi i biorę pod rozwagę. Dziękuję za wnikliwość. PozdrawiaM. 1
Marlett Opublikowano 2 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A niech tam .... Czaro dzieju :) Dziękuję i pozdrawiaM.
Marlett Opublikowano 2 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło, że mnie odwiedziłeś :) Dziękuję . PozdrawiaM.
Marlett Opublikowano 2 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Księżyc jest oklepanym tematem, ale czasem trzeba podejść do ksieżyca z drugiej strony :) Dziękuję . PozdrawiaM. 1
tetu Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W takim razie ja też się cieszę, że Ty się cieszysz:) Dziękuję. 1
???? Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2019 Ładny i niebanalny Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Gaźnik Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2019 Napisałem kiedyś wiersz "Pełnia Księżyca" w dodatku myśląc o ukochanej. Jednak jak wcześniej napisano. Gdy ma się talent to z każdego tematu (jak w twoim temacie) można stworzyć arcydzieło, a przy jego braku wychodzi zwykła sztampa. Przeczytałem go już 4 razy dzisiaj, wspaniały tekst. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi