duszka Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2019 (edytowane) gdzie kwiaty wyrastają z ran zwilżonych łzą i dziwne jest że szloch zamienia się w melodię bo ludzi dobrej woli jest więcej Edytowane 27 Kwietnia 2019 przez duszka (wyświetl historię edycji) 7
duszka Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2019 @EwaM dziękuję za czytanie/słuchanie i serduszko :)
WarszawiAnka Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Może warto pisać wiersze o nadziei, aby chociaż tam ona była? Pozdrawiam 1
duszka Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja piszę o nadziei, WarszawiAnko, bo ona we mnie jest, podobnie jak wszytko inne, o czym piszę :) W tym wierszu jest to nawet wiara, realna wiara i podzielam ją z Niemenem. Dziękuję, że zajrzałaś i zostawiłaś serduszko - pomimo wątpliwości :) Pozdrawiam
Justyna Adamczewska Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To jak grób! Żałoba. Duszko, smutek wielki w Twym wierszu. Wojna? Justyna. 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Witam - wiersz udany jak i piosenka którą do dziś lubię. Miłego wieczoru życzę. 1
WarszawiAnka Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2019 @duszka : Dziękuję. :)
Marlett Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Mimo bólu i łez ''ludzi dobrej woli jest więcej''' - jest nadzieja ;) PozdrawiaM. 1
duszka Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, jest w nim żałoba, smutek i ból, ale w kontekście ich pokonywania, Justyno, i to chyba bardzo ważnie i najpiękniejsze zwyciężanie... Ja w nie wierzę, a nawet je juz znam. :) Pozdrawiam Cie serdecznie :)
duszka Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Będzie miły, też trochę dzięki Tobie i Twoim słowom Waldemarze. Dziękuję i również takiego życzę :)
duszka Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ...bo Ci potrafią odpowiadać na nie (z) miłością... Tak odbieram tez przesłanie piosenki Niemena. Bardzo mnie poruszyło i stąd ten wiersz. Cieszę się, że i według Ciebie "jest nadzieja" :) Dziękuję i pozdrawiam. 1
le_mal Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2019 '' Dziwny jest ten świat'' - stawiam na pierwszym miejscu listy kultowych utworów Niemena . wiersz ładnie go oddaje :) Bużka . 1
duszka Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja odbieram ten jego utwór wręcz jako arcydzieło... Spójność tekstu, muzyki, głosu rozwija ogromna siłę, przenika mnie do głębi i zachwyca , bo mam uczucie jego ogromnej prawdziwości, jakby spadła na ziemię cząstka "wyższej prawdy". Ciesze się, że mój wiersz według Ciebie trochę tego oddaje. Dziękuję i pozdrawiam :)
duszka Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2019 @Andrzej_Wojnowski cieszę się, że zajrzałeś i dziękuję za głos :)
Koziorowska Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Krótko, zwięźle, bardzo prawdziwe... Pozdrawiam niedzielnie. 1
duszka Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, szczególnie za "prawdziwie" :) I pozdrawiam serdecznie :)
duszka Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2019 @ta Łucja dziękuję Ci za odwiedziny u mnie i pozostawione serduszko :)
Gość Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2019 Wiesz, tak sobie myślę duszka: dużo szlachetnej wrażliwości w Twoich utworach, zapewne podsycanej "czymś" ważnym dla Ciebie. Dzięki temu powstają takie literackie perełki ;-) Ładny tekst z jasnym przesłaniem. Podoba mi się, bardzo ciekawe połączenie, czy też inspiracja utworem Czesława... *A Niemen, no cóż - wyprzedził epokę... Na szczęście tych "dobrej woli jest więcej" (co prawda było ich więcej za jego czasów, ale dzisiaj nadal są ;-)
duszka Opublikowano 8 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, to "ważne dla mnie" jest chyba w moich wszystkich utworach i pisząc same je odkrywam, próbuję wyraźniej rozpoznać i poczuć. Bardzo się cieszę, że to odczytujesz i pochwalasz, też w tym wierszu, który jest dla mnie bardzo ważny. Niech "ludzi dobrej woli" będzie coraz więcej. :) Dziękuję Ci za ten wpis i pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi