Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Jacek_Suchowicz Opublikowano 21 Marca 2019 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2019 (edytowane) Nie zamykam drzwi za sobą i nie palę mostów. Gdy mi ciężko dzisiaj z tobą. Wychodzę - po prostu. Jesteś jak gradowa chmura, w oczach błyskawice, A ja wracam właśnie z biura i pretensje słyszę. Nie zamykam drzwi za sobą – kiedyś Ci wybaczę. Mam już dość tych Twoich uwag, nie znoszę jak płaczesz. Usta pełne masz inwektyw i wpadasz w histerię. Sama sobie teraz przeczysz, już się nie odezwę. Nie zamykam drzwi za sobą - wiem jesteś kobietą. Tobie ciężko jest ze sobą. Mnie z Tobą – niestety. Masz humory i nastroje, zmienna z ciebie postać Czasem już nie wytrzymuję – trudno mi pozostać. Więc nie zamknę drzwi za sobą, lecz wyjdę zwyczajnie. Teraz Ty się zachowujesz. ciut irracjonalnie. Wkrótce Ci się zmieni nastrój i się opamiętasz. A ja wrócę i przytulę - będziesz wniebowzięta. 2006 Edytowane 21 Marca 2019 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 10
Alicja_Wysocka Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2019 Ale rozszyfrowałeś kobiety :) 1
iwonaroma Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2019 Czy będzie wniebowzięta, czy przywali - to przecież nie wiadomo ;) jeśli taka zmienna...:) Zgrabnie to opisane
Marek.zak1 Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2019 (edytowane) Podobne zjawisko, jak obok we "Wszystko źle". Jak mówią tak Cię traktują, jak sobie na to pozwalasz. Edytowane 21 Marca 2019 przez Marek.zak1 (wyświetl historię edycji)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 21 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. praktyka :)))) Dzięki pozdrawiam
Jacek_Suchowicz Opublikowano 21 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. la donna mobile - ale jednak myśli i kocha - nieprzywali Pozdrawiam
Jacek_Suchowicz Opublikowano 21 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w normalnych relacjach - nie te kategorie Dzięki pozdrawiam
iwonaroma Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To życzę powodzenia :) i zdrówka też
Jacek_Suchowicz Opublikowano 21 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Twoje zdrowie !
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2019 Nic dodać nic ująć. Pozdrawiam 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 21 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2019 dzięki moja szkoła podstawówka się przypomniała Pozdrawiam
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2019 Witam - faktem jest że zawsze zdąży się owe drzwi zamknąć. Więc po choler się spieszyć z tym. Dobry wiersz Jacku. Pozd.
Jedyna taka Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pięknie pokazana taka wytrwałość, szacunek mimo wszystko i czułość. Cierpliwość do drugiego człowieka i zrozumienie jest po prostu czymś pięknym, a ja własnie tak widzę to w twojej pracy. Pozdrawiam serdecznie 3
Jacek_Suchowicz Opublikowano 22 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zamknąć zawsze możesz to fakt Pozdrawiam
Jacek_Suchowicz Opublikowano 22 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, bo oto właśnie idzie. Wszyscy ulegamy nastrojom chwili coś przeżywamy we wnętrzu itd. Najważniejsze wzajemna miłość i zrozumienie dzięki pozdrawiam 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2019 Czytając ten wiersz zastanawiałem się dlaczego pojawił się problem z odkodowaniem Partii, a druga sprawa, to czy tego problemy w relacjach to jakieś przekleństwo naszych czasów, bo dotyka przeogromnej rzeszy ludzkiej, czy jakaś stała, która gdzieś tam przez wieki była tłumiona przez, odeszłe chyba już bezpowrotnie, uwarunkowania kulturowe. W każdym razie z pewnością nie występowała w takim natężeniu i z taką oczywistością jak obecnie. Pozdrawiam serdecznie Jacku :)
WarszawiAnka Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2019 Mam mieszane uczucia. Z jednaj strony Peel postanawia przeczekać burzę, usunąć się, wrócić, kiedy już będzie "po wszystkim". Wydaje się to zrozumiałe, może nawet godne aprobaty - nie daje się sprowokować, nie eskaluje konfliktu. Ale z drugiej strony... czy to nie jest zwykła ucieczka? Chowanie głowy w piasek? Masz problem, to ja poczekam, aż o nim zapomnisz i będziemy mogli znów udawać, że wszystko jest OK. A dlaczego ona płacze, skąd się biorą te histerie? Wbrew pozorom, kobieca irracjonalność ma bardzo racjonalne korzenie, Czasem bardzo długie korzenie... Chyba że jest to kobieta, która ma postawę roszczeniową, tupie nogą i rozkazuje nie znosząc sprzeciwu. Ale cóż - taką Peel sobie wybrał... Pozdrawiam
Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. po części sam sobie odpowiadasz na pytanie które postawiłeś "czy jakaś stała, która gdzieś tam przez wieki była tłumiona przez, odeszłe chyba już bezpowrotnie, uwarunkowania kulturowe. W każdym razie z pewnością nie występowała w takim natężeniu i z taką oczywistością jak obecnie." wychowanie bezstresowe - wszystko wolno, brak wartości jak ktoś czuje potrzebę puszczenia "bąka" (bąk - dosłownie i symbol psychopatycznych zachowań) robi to, nie zważając na ludzi wokół siebie Pozdrawiam
Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zapewne masz rację ale różne są sposoby uspokojenia - czasem chwila samotności najlepszym lekarstwem Pozdrawiam
Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to zależy jaki problem - jeśli masz poważny problem bezwzględnie trzeba pomóc - jeśli chwilowe rozchwianie emocjonalne wynikające z cyklu hormonalnego - może lepiej zostawić Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi