Marek.zak1 Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 (edytowane) Codziennie to samo. Trzeba wcześnie rano życiowe marzenia chować po kieszeniach. Edytowane 4 Marca 2019 przez Marek.zak1 Korekta po uwagach forum (wyświetl historię edycji) 4
WarszawiAnka Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 Jednak kiedy przyjdzie już chwila wytchnienia, można z tych kieszeni losować marzenia! :))) Pozdrawiam 1
Wędrowiec.1984 Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. U mnie dzień świstaka od 7:00 do 15:00 ;) Ileż to życiowych marzeń już bezpowrotnie schowałem do kieszeni... Edytowane 4 Marca 2019 przez Wędrowiec.1984 (wyświetl historię edycji)
WarszawiAnka Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja też nie wiedziałam, że świstaki są takie pospolite. :))) A co po 15:00? Powtórzę jeszcze to, co napisałam powyżej: kieszeń to takie miejsce, z którego można to, co tam się schowało wyjąć. Trzeba tylko uważać, aby nie uprać w kieszeniach, zwłaszcza jeśli marzenia są cenne... Pozdrawiam
Wędrowiec.1984 Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Po 15'tej już spoko, a kieszenie czasami są dziurawe. :)
WarszawiAnka Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 @Marek.zak1 : Jeszcze tu wrócę, wierszyk budzi wiele refleksji, a ja teraz mam bardzo podzieloną uwagę. Na razie chowam komentarz do kieszeni.:)
WarszawiAnka Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobrze, że popołudnie można uratować. :) A na dziurawe kieszenie - igła z nitką. :) 1
WarszawiAnka Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 @Wędrowiec.1984 : Dziękuję. :)
Marek.zak1 Opublikowano 4 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dotarłaś do drugiego dna :). Masz rację, z kieszeni możan coś wyjąć, więc nie jest to takie czarne, jak sie z pozoru wydaje :). M 1
WarszawiAnka Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kieszenie z podwójnym dnem...? :)
Marek.zak1 Opublikowano 4 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 Chyba, że dziurawe, a wtedy co wpadnie, już nie do wyjęcia:)
WarszawiAnka Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To, co wpadnie może się zatrzymać na samym dole, między wierzchem, a podszewką (np. płaszcza). Wtedy trzeba tylko niżej sięgnąć... i też da się uratować. :)
Marek.zak1 Opublikowano 4 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 Właśnie. Dopóki nie wypadnie, jest nadzieja. Jak jest w kieszeniach, jest ciągle do wyjęcia i tylko trzeba wiedzieć jak to zrobić i kiedy:) 1
Gość Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 Jakże prawdziwe! Jednak żeby nie wszystko stracić, albo utracić i nie mieć do siebie żalu i pretensji w przyszłości, niektóre spełniam... Podoba mi się. Jak na ironię zdopingowałeś mnie do spełnienia jeszcze tych niespełnionych ;-) Pozdrawiam!
iwonaroma Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. świetne :) drobne uwagi do formy: Codziennie to samo. Trzeba wcześnie rano życiowe marzenia chować po kieszeniach. Wówczas pierwszy wers jest wzmocniony zdrówka 1
WarszawiAnka Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 @Marek.zak1 : Wróciłam. W czterech wersach poruszyłeś trudny i szeroki temat. Po pierwsze: czy musimy rezygnować z marzeń - i co nas do tego zmusza? Po drugie: czy te marzenia naprawdę warto realizować? A może to tylko gruszki na wierzbie, albo gołąb na dachu? Po trzecie: czy chowamy je tam sami, czy inni je nam upychają i grożą palcem? Myślę, że nie żal marzeń, z których rezygnujemy dla czegoś ważnego. Nie można być świetnym kardiochirurgiem i światowej sławy pianistą. Trzeba wybrać. Coś za coś. Poświęcamy jedne marzenia realizując inne. Najbardziej jednak boli, gdy zostaniemy oszukani, albo gdy wyzbywamy się marzeń z powodu irracjonalnego lęku, gdy sami napychamy nimi kieszenie i bijemy się po łapkach, kiedy przychodzi ochota, by po nie sięgnąć. Mogą też być marzenia wielkie i małe. Marzenia nowatorskie, bohaterskie, dalekosiężne. I marzenia małe, domowe, przytulne.. Po te małe łatwiej sięgać... :) Pozdrawiam P.S. Napisałam jakiś czas temu równie krótki wierszyk o marzeniach - ale o innej treści. Wkleję za jakiś czas. 1
WarszawiAnka Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Powodzenia!
Rekomendowane odpowiedzi