Ten utwór został doceniony przez użytkowników. 8fun Opublikowano 7 Stycznia 2019 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2019 nawożone cierpieniem kwitną zdejmij buty narwij polnych słówzobacz jak pięknie krwawią makiw bukiecie wierszem związane 17
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2019 Witaj - udany wiersz - przemawia. Pozd.
volensnolens Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2019 Tak, takie rzeczy lubię czytać.
Nata_Kruk Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jedna strofka, ale pomysłowa, choć tytuł, "Piękno bólu", zasugerował w pierwszym czytaniu, dlaczego nie.. 'ból'/ nawożony cierpieniem kwitnie.. lub.. 'piękno'..nawożone cierpieniem kwitnie.. Końcowy wers ułożył mi się.. w bukiecie związanym wierszem.. ale nie, ostatni dotyczy 'maków'. Czy nie lepiej byłoby bez inwersji.? ot tak, głośno 'myślę'. Potrzebowałam małej pauzy, by przeczytać raz jeszcze i przyswoić powyższy 'zestaw słów'. Też pasuje. Pozdrawiam.
motylek074 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2019 Podoba mi się Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
pomaranczowy.kot Opublikowano 8 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2019 Myśle, że można odlaneźć coś pięknego w bólu. To jego autentycznośc, która przybliża nas do samego życia.
Wiechu J. K. Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Paradoks: bez bólu nie wiedzielibyśmy co znaczy błogostan! :-)
Justyna Adamczewska Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak to paradoks. Wiesławie. Błogostan to szczęście, kedy się cierpi i przestaje nagle bpoleć. Wtedy mowimy: nie boli, nie boli - DZAIĘKUĘ PANIE. Ból oszałamia, ale też ostrzega przed niebezpieczeństwem. Jest zatem pożyteczny - pardoks. Wiesławie. Piękny wiersz napisałeś. Szczegónie: To isię kojarzy ze śmiecią, ale również z życiem - znów paradoks. to szczegolne jest i te zerwane kwiaty - pozbawione podstawy życia - niewiarygodna przenośnia. Krew życie daje przecież. To tak, jakbyś pisał o przetaczaniu krwi. Krew może się róznie kojarzyć, ale kiedy n. rana zaifekowana, to dgy ją oczyszcza - wypływa z niej "czysta krew - nie stanu zapalnego. Mądre słow 8fun Justna.
Justyna Adamczewska Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @pomaranczowy.kot... A co jest tym pięknem? Afascynowało mnie to Twoje zdanie. J
Justyna Adamczewska Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. NIe ból nie jest piękny, nie jest brzydki, tylko, że BÓL BOLI. Wyklucza z normalnego funkcjonowania, otępia zmysły, może doprowadzić do szaleństwa. To tyle 8fun. Dobranoc.
8fun Opublikowano 10 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Coś/ktoś żyje - umiera, jego "ciało" jest nawozem dla nowego życia. Odwieczny cykl natury.
Justyna Adamczewska Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To prawda, 8fun, prawda. Ziemia jest pełna minionych epok i pozostałości po nich. Ziemia pochłonęła juz tyle "nieżycia", ale wydaje ciągle i ciagle nowe życie. To jest Cud. Justyna.
Wiechu J. K. Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pożyteczny i niechciany paradoks, bo kto lubi ból i cierpienie, no ale dlatego, że ostrzega przed tym, że coś nie tak funkcjonuje w nas to bardzo potrzebny. Serdeczności Justyno! :)
Justyna Adamczewska Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2019 Wiesławie Pokrewieństwo Dusz i tyle, dlatego ból trzeba czasami akceptować, ale nigdy bezmyślnie nikomu go nie zadawać - na to zgody nie mam i mieć nie będę. Twoje zdanie: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cennym dla mnie jest. Dziękuję za nie. J.
Wiechu J. K. Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, bezmyślnie albo umyślnie!
Justyna Adamczewska Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobrze, ze dopełniłeś. Na razie. :))) Edytowane 19 Stycznia 2019 przez Justyna Adamczewska (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi