Koziorowska Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2019 OSTATNI CZŁOWIEK Moja dusza krwawi Twoimi łzami. Chciałabym pójść dalej, ale brakuje mi nóg. Po raz kolejny zaniemówiłam z miłości… Czy pozostał jakiś ślad po samotności? Chciałabym się jej nauczyć, poznać dotyk. Mojemu sercu znów brakuje prawdy; podzielisz się swoją? Biegnę, lecz nie patrzę gdzie; wiem, że poprowadzi mnie Twój strach. Moje myśli boją się najbardziej Twojego imienia; czy możesz im pomóc? Znów śmiejesz się z mojego smutku; nie rozumiesz, jak to jest spotkać ostatniego człowieka. Szepczę ze szczęścia, Twój śmiech wywołuje u mnie ciszę. Nieznośna jest ta Twoja przyjaźń; już od tygodnia stoi w oknie i czeka, aż przyniesiesz jej odrobinę uśmiechu. Kończy się dzień, zostaję sam na sam z gwiazdami; gwiazdeczki, możecie mi obiecać, że to tylko prawda? Znienawidziłam Twoje szczęście; jest tak podobne do mojego. Zanurz się, proszę, w moich marzeniach; poczuj, jak proszą o litość. Kto by pomyślał, że noc urodzi tak piękny dzień? Dzień, od którego może zależeć cała nasza przeszłość. 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2019 Witam - powiem tak ogólnie się podoba - ma to coś czego szukam w wierszach - tylko jedno mnie boli że peel czy peelka prosi o coś kogoś kto się wyśmiewa z tych uczuć - no ale to tylko wiersz całe szczęście chyba nie oparty na faktach bo inaczej to horror moim zdaniem. Jak powiedziałem na wstępie jestem za wierszem. Dużo miłości życzę
Rekomendowane odpowiedzi