Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zasiałeś ziarno wiosną
by słuchać rośnięcia trawy
miałeś świadomość
wszystko jest stworzeniem ludzkim

wchodziłeś białymi drzwiami powietrza
w czarną uliczkę świątyni
wiedziałeś
wysłuchanie świata
wymaga cierpliwości
jak malowanie witraży  na szybie
dążyłeś do prawdy
kim byłeś
w znoszonym życiu

wynurzałeś się powoli
z mlecznej zasłony przedświtu

Opublikowano (edytowane)

Wojciechu, dwa ostatnie wersy... udam, że ich nie ma, natomiast szepnę, jeśli można, aby po...

"dążyłeś do prawdy" dać spację, a końcówkę zapisałabym.. kim jesteś w znoszonym życiu..

no, chyba, że 'on' już nie żyje, to "byłeś". To znoszone życie, bardzo mi na tak.

Wyżej, to tylko moje sugestie, jak nie pasuje, zostaw jak jest.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Liryka i refleksja w pakiecie. Pięknie napisany wiersz, natomiast co do miłości własnego życia, osobiście uważam, że o kochaniu, jego a także siebie, słowo "miłość" nie pasuje, w przeciwieństwie do np greki, gdzie istnieją słowa określające różne miłości. U nas miłość do ojczyzny, kobiety, dzieci to jedno słowo. Osobiście mówię, że lubię siebie i moje życie. To tak na marginesie, a sam wiersz bardzo mi się podoba.  Pozdrawiam. 
    • @lena2_ dziękuję Leno i wzajemnie, pięknego poniedziałku Ci życzę, pełnego spokoju i uważności właśnie :)
    • żółte tulipany czerwone maki białe bzy   patrząc na nie uśmiecham się nie mam czasu na łzy   żyć mi się chce świat mnie cieszy mam fajne sny   żółte tulipany czerwone maki białe bzy   kraina jak z bajki która nie smuci  tylko cieszy   Trwa pora jesienna a wiersz wiosenny bo chcę nim ozdobić pochmurny dzień -   Mam nadzieje że się uda - miłego czytania życzę  - 
    • @Alicja_Wysocka Alu. To ja dziękuję Tobie za ciepły komentarz :)
    • @huzarc bardzo mi się ten wiersz podoba ! Pokazuje, że bycie redukowanym do przedmiotu doświadczenia innych jest równocześnie tragedią egzystencjalną i oporem wobec cyfrowej obojętności świata. Świata który zaciska swoje szpony na naszym delikatnym życiu. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...