Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Maria_M Opublikowano 6 Grudnia 2018 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2018 (edytowane) Spoglądam na niebo rozświetlone nocą, pajęczyną mgławic na skrzydłach Łabędzia cicho wypowiadam magiczne zaklęcia, powtarzam trzykrotnie, ale nie wiem po co? Drżąca chmura Strzelca mieni się i świeci, pajęczyny utkawszy złocisto-miedziane, kiedy spojrzeć w górę, czasem gwiazdą spadnie, na dno źrenic spływa kaskadą zamieci. Samotna z miriadów zerwała się nagle, granat żarem cięła spadając na ziemię, nie miała dziś szczęścia, utonęła w bagnie, lecz szczęście przyniosła z kosmicznych przestrzeni, bo okruszek słońca spadający pragnie, aby wyproszone trzy życzenia spełnić. 06.12.2018r. Edytowane 8 Grudnia 2018 przez Maria_M (wyświetl historię edycji) 9
Czarek Płatak Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2018 Oj, ładnie! Oj, zgrabnie! :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2018 Biorę go sobie zaraz pod poduszkę, Ach!
Jemall Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2018 I poszło.... Teraz trzeba będzie uważać, żeby się za bardzo nie spełniły :-D
Maria_M Opublikowano 6 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję:) Mówisz, że ładnie, a nawet zgrabnie? To się cieszę:)
Maria_M Opublikowano 6 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ach! Jak miło:))
Maria_M Opublikowano 6 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aby nie zapeszyć:) i niech lecą srebrnym pyłem. Dziękuję.
jan_komułzykant Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2018 i przegapiłem Mikołaja, a skarpety koło łóżka oba, stoją ;) Ładnie, bardzo ładnie.
Maria_M Opublikowano 7 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Noc gwiaździsta Aleksander Żywiecki
Maria_M Opublikowano 7 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2018 @Wieslaw_J._Korzeniowski Pięknie dziękuję:)
Maria_M Opublikowano 7 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak jakoś wyszło, bardziej spontanicznie niż planowo, jak to u mnie. Na razie jeszcze nie potrafię zaplanować napisania wiersza. Jeszcze piszę „tchnieniem świetlistym”, ale wiem, że z czasem wszystko przechodzi. Bardzo Ci dziękuję:) pozdrawiam i życzę dużo zdrowia. M
Maria_M Opublikowano 7 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2018 (edytowane) @Alicja_Wysocka @Czarek Płatak @jan_komułzykant @Wieslaw_J._Korzeniowski @Jemall i wszystkim na forum życzę, aby każda spadająca gwiazda, zawsze spełniała Wasze marzenia:) Maria ps. A nawet trzy :)) Edytowane 7 Grudnia 2018 przez Maria_M (wyświetl historię edycji)
ania mila milewska Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo ładny wiersz:)
Maria_M Opublikowano 7 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję:)
WarszawiAnka Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2018 Bardzo ładny, kosmiczno-baśniowy. Doskonały na dobranoc w zimową noc. :) Pozdrawiam P.S. Czy to miał być sonet? Tak mi się wydaje, ale trochę się pogubiłam w rymach dwóch ostatnich zwrotek. Niemniej, i tak i się podoba. :)
Maria_M Opublikowano 7 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak. To jest moja pierwsza próba. Jak możesz mi coś podpowiedzieć, to bardzo proszę :)) Jest czternaście wersów, w dwóch pierwszych zwrotkach rymy ABBA, w dwóch ostatnich, trzywersowych ABA BAB. Nie wiem czy tak dobrze? Dziękuję za wizytę i serce:)
Deonix_ Opublikowano 8 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2018 Śliczny, połyskliwy, że tak powiem :) Jeno: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "złocisto-miedziane" se czytam, ale to tylko ja se tak :) Wstążkę poprawiam przy paczuszce :) Pozdrowienia i uśmiechy :)))
Maria_M Opublikowano 8 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Deonix, już poprawiłam, powinno być miedziano-złociste, program sam poprawia, a nie zawsze sprawdzę. Jaka paczuszka, jaka wstążka ?? Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czyżby jedno z życzeń się spełniło? A może trzy naraz? Bardzo się cieszę, że Co się spodobał :) Edytowane 8 Grudnia 2018 przez Maria_M (wyświetl historię edycji)
Deonix_ Opublikowano 8 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Twój wiersz sobie pozwoliłam jako prezent potraktować :) A życzenia, ech, to temat rzeka, albo i Droga Mleczna :) Spełniają się sukcesywnie pod bacznym okiem życzącej :) 1
8fun Opublikowano 8 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pierwsza zwrotka płynie wers trzeci czwarty, coś tu nie tak. Może ten rym miedziane - spadnie Bardzo ładne, tak bym zakończył wiersz Niejasne dla mnie Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi