Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Alicja_Wysocka Opublikowano 8 Listopada 2018 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2018 Jakby tu zacząć, powiem ci jedno, że wymagania miewam niewielkie, jedwab nie drapie, ale jest chłodny, zdecydowanie wolę flanelkę. Taką koszulą mogłabym, wierzę ulatującą tęsknotę zatkać, prowizorycznie, może po babsku, więc aktualnie wspomniana szmatka. Jak dobrze pójdzie, ewentualnie i zwęszę ku mnie ofiarność wielką, to się na maksa kiedyś ośmielę, zamiast flanelki zmyślę futerko 13
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2018 Witaj Alicjo - jak to u ciebie - miło i czule - podoba mi się ta koszulo szmatka. Szczerze się uśmiecham bo jest do czego - Smutku wcale radości dużo życzę
Maria_M Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2018 Jak widać i o koszuli można ładnie napisać:) Miły, ciepły, taki swojski. Pozdrawiam serdecznie
Alicja_Wysocka Opublikowano 8 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2018 Ponoć fajnie wyglądają kobiety w męskiej koszuli. Więc chciałam prosić o flanelową, może być akuratnie zdjęta :P Dzięki Waldemarze :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 8 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No wiesz, jesień, trochę zimno łazi po plecach, Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Maria_M Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wyobraż sobie( taki zbieg okoliczności),że dzisiaj jestem w koszuli, co prawda damskiej, ale mam też „dyżurne” futerko bez rękawów, które zakładam, kiedy tu, gdzie pracuję, robi się chłodniej. Edytowane 8 Listopada 2018 przez Maria_M (wyświetl historię edycji)
Jemall Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2018 Miałek cija fjuterko Tera łaże z ścierkom :'( 4
Alicja_Wysocka Opublikowano 8 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W każdej chwili można się przebrać, dzięki :)
Deonix_ Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2018 Fajnie, pomysłowo, lubię Twoje "krawieckie" kawałki :) Ale z tym się nie zgodzę do końca: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w dotyku owszem, ale w kombinezonach alpinistów są jedwabne podszewki w celu utrzymania ciepła. A futra też się kiedyś podszywało jedwabiem, nie wiem, czy do dzisiaj ta praktyka została. Dobra, kończę już :) Pozdrawiam :)
Luule Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2018 Sympatyczny wiersz:) czy tylko ja mam kosmate skojarzenia z tym futerkiem?:D i czy właściwe? 'na maksa ośmielę..' Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
Maria_M Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Też, tylko nie chciałam wychodzić przed orkiestrę, ale skoro wspomniałaś ha, ha, ha :) dobrze, że zmieniłam nick. Edytowane 8 Listopada 2018 przez Maria_M (wyświetl historię edycji) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zamiast jedwabiu jakieś barchany zobaczyć Ciebie - ja już się boję jedwab lub tiulik niepowtarzalny uczyni nastrój zmysły ukoi zaraz krągłości legną w prześwitach stuli doliny ciemność tajemnic uwiąże oczy rozpala lica więc po cóż jedwab chciałabyś zmienić "zmyślę futerko" - zrozumieć mogę lisek srebrzysty a może norki obrazy same płyną spod powiek już nic nie powiem - przepraszam sorki pozdrawiam Jacek ps pisane z doskoku 2
Maria_M Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2018 (edytowane) Kupiłam dwa metry jedwabiu, żółtego w kropeczki brązowe uszyję dla siebie sukienkę, kapelusz nałożę na głowę. I tak wystrojona jak dama wybiorę się jutro na spacer, aleją znajomych magnolii, a nuż, może ciebie zobaczę. Pamiętam, a dawno to było, czekałam przy drzewie wiśniowym, ku zimie się zanosiło, ja w futrze, ty w czymś flanelowym. I dobrze, bo miałeś okazję, w stęsknione ramiona się wtulić, na maksa się odważyłam, gorąco całować, przytulić. :)) Pozdrawiam Maria pisane w pracy. Edytowane 9 Listopada 2018 przez Maria_M (wyświetl historię edycji) 3
Luule Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No, to rozumiem, jak Bóg stworzył, Ewa pod rajskim drzewem- może więc lepiej jabłkowym? Chyba, że to japoński raj;P a ten Adam, taki tors miał, że aż do flaneli przyrównany, no no.. :D Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Alicja_Wysocka Opublikowano 8 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Powinny mieć podszewkę w najlepszym gatunku. Jedwab jest fajny, szczególnie latem, ponieważ chłodzi. Jesienią i zimą wolę cieplejsze włókno, byle nie wełnę, bo gryzie. Pozdrawiam i dziękuję :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 8 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jakie kosmate, jak pisałam, to pomyślałam o futerku z norek np. Zaraz potem przeszła mi ochota. Kiedyś szwagier miał hodowlę norek. Jak któraś malutka zachorowała, to brał ją na ręce i masował brzuszek, a kiedy dorosły i miały piękny włos, uśmiercał (oj nie powiem jak, bo to smutne) Więc jeśli idzie o futro, może być sztuczne, tylko ma wyglądać jak naturalne :P Nie mogłam zaczynać od futra, bo facet by zwiał. Stąd - jak się na maksa ośmielę
Alicja_Wysocka Opublikowano 8 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. widzę nie mogę, gdzieś na wyprawy za bardzo szczere, z piórem wyruszać, bo co niektórym kosmate myśli jak te króliki spod kapelusza muszę się chyba wziąć za poprawką zająć wersami jak szwem rozprutym niczego nie chcę nie potrzebuję mogę ubierać się w worek z juty, o! Dziękuję Jacku, miło Cię widzieć :) 3
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja też. Od czterdziestu lat. Flanela, dżinsy, trampki tylko włosy na krótko, bo niestety malo. Gdyby były długie wyglądałbym jak Kryszak. Pozdrawiam 2
Alicja_Wysocka Opublikowano 8 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jest milutka jak skórka brzoskwini, dziękuję Andrzeju :)
beta_b Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2018 (edytowane) A ja tu wątek widzę jednaki: nie jakąkolwiek flanelę z szafy, ale koszulę w męskim odcieniu, która leżała na mocnym ramieniu. To cząstka przecie - co pachnie, mami - słodkim szczebiotem, dobrymi snami, ciepła oddechem - bo więcej chce się. Edytowane 8 Listopada 2018 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 1
Rekomendowane odpowiedzi