pomaranczowy.kot Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2018 (edytowane) Dryfuję samotnie Nie chcę już więcej Porywana być przez fale Rozrywana być przez skały Nie ma miejsca takiego jak dom Samotność to jedyna przystań Samotność to bezpieczna przystań Dryfuję spokojnie Edytowane 22 Października 2018 przez pomaranczowy.kot (wyświetl historię edycji) 5
Sylwester_Lasota Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2018 Niektóre e pogubiły ogonki ;). Pozdrawiam :)
pomaranczowy.kot Opublikowano 18 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poprawione, dzięki :)
Enigmatyczna Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2018 Przejrzysta aura ludzkiej szczerości przemawia przez ten utwór. Trzymaj się :)
Maria_M Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2018 Znam również samotność z tej strony. Kiedyś pisałam o uczuciu samotności w tłumie. Pozdrawiam pomarańczowego kotka:) ps. Bardzo lubię koty.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj - smutny wiersz - ale głowa don góry będzie lepiej. Ja bym zrobił mały retusz - np. być porywana przez fale - oraz - i uderzać o skały . W drugiej też coś niecoś można - ale to twój wiersz więc ty decydujesz - a myśl wiersza uważam za udaną. Samych miłych chwil życzę 1
WarszawiAnka Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2018 Peelka odnalazła chwilowe wytchnienie i z dryfem wiąże swą nadzieję... Ale dryf spokoju nie zapewni, a samotność jest tylko pozorną przystanią... Pozdrawiam 1
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "Spokojne ruchy cechują mistrza". Ale mistrz nie musi być samotny. Pozdrawiam 1
Gość Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2018 A ja chyba zgodzę się z tym, że samotność, to jedyna bezpieczna przystań, że każdy z nas u swoich wewnętrznych podstaw jest samotny, jest tylko "czystym sobą"... Ta wewnętrzna samotność jest warunkiem tej czystości, zabezpiecza ją. W warstwach płytszych dopuszczamy do siebie innych, ale są oni raczej tylko (dobrymi, obojętnymi lub złymi) gośćmi. Gdy pozwolimy im wniknąć głębiej, tracimy swoją autonomię, swoją czystą indywidualność. Często dzieci staja się tego typu "ofiarami" zbyt dominujących nad nimi dorosłych. Wiersz jest dla mnie piękny, w swojej oszczędności i też - w swoim łagodnie i dlatego autentycznie przemawiającym smutku. Pozdrawiam. :)
Czarek Płatak Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj ile w tych wersach siebie znalazłem... Pozdrawiam 1
jan_komułzykant Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2018 nieprawda, "samotność, to taka straszna trwoga" 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 (edytowane) Samotność, w sumie, nie jest taka zła... dopóki nie usłyszysz w pustym mieszkaniu, że ktoś chodzi w drugim pokoju... :) Edytowane 20 Października 2018 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji) 1
pomaranczowy.kot Opublikowano 21 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wlasnie tak. Lepiej nie kochac wcale, niz kochac za mocno i byc zawlaszczonym przez druga osobe.
pomaranczowy.kot Opublikowano 21 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ciezko sie nie zgodzic. Jest to rozwiazanie tylko chwilowe. Na dluzsza mete tez moge buc niebezpieczne.
WarszawiAnka Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2018 @pomaranczowy.kot : Dziękuję za twój głos. :)
WarszawiAnka Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ważne jest, by dostrzec ten moment, gdy należy podjąć działanie...
Rekomendowane odpowiedzi