Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Jemall Opublikowano 6 Października 2018 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 6 Października 2018 Przyśnił mi się dzisiaj w nocy nieskończony las bez granic, tam gdzie rosną ciemne róże, gdzie pozostać chcę na dłużej. Przyśnił mi się dzisiaj w nocy las ze łzami. Przyśnił mi się dzisiaj w nocy lodowaty czarny płomień, w którym ogrzać można ręce, który ścina mrozem serce. Przyśnił mi się dzisiaj w nocy nieprzytomnie. Przyśnił mi się dzisiaj w nocy lew po schodach wspinający, mroczny i nieustępliwy tak koszmarny, że prawdziwy. Przyśnił mi się dzisiaj sen, co się nie kończy. Przyśnił mi się dzisiaj w nocy wąwóz wielki, pełen mroku, w który upadają liście nieruchomo, dźwięcząc szkliście. Przyśnił mi się dzisiaj w nocy, schyłek roku . Przyśnił mi się dzisiaj w nocy list, co przeżółkł bez pośpiechu, który piosnkę cichą nuci, że nie będzie i nie wróci. Przyśnił mi się dzisiaj przekaz bez adresu. Przyśnił mi się dzisiaj w nocy opuszczony dom na skraju, tam, gdzie pustka mieszka sama, zasłonięta, w czarnych ramach. Przyśnił mi się dzisiaj w nocy świat bez raju. 10
beta_b Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2018 Świetny, zostawiam w pamięci (szczególnie: liście dźwięcząc szkliście). bb
Gość Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2018 No, jest tutaj nad czym podumać ...
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2018 Witam - dużo tych snów jak na jedną noc - ale mimo to lubię te sny a najbardziej ten o lodowatym czarnym ogniu... Pozd.
Nata_Kruk Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2018 Ten wiersz sobie 'pożyczam', na zawsze... :)
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2018 Sonet? pozdrawiam
Jemall Opublikowano 7 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z tego co wiem - nie B-)
8fun Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Masło maślane. W tym miejscu mi się łamie. Może dlatego że brakuje powtórzenia „w nocy”. Pozdrawiam
Jemall Opublikowano 7 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2018 Dzięki, przemyślę
Jemall Opublikowano 8 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A co ładne, jeśli ładne?
Maria_M Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeśli ładne, to ładne jest ładne :) ps. Nie napisałam adnie, tylko bardzo ładnie.
WarszawiAnka Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2018 Fascynujący... Tajemniczy i przeniknięty niepokojem... Pod powierzchnią metaforycznych sennych widzeń ukrywa się jakiś nieodgadniony przekaz... Bardzo mi się również podoba rytm i układ rymów - nadaje utworowi oryginalność i doskonale pasuje do treści. Moje wyrazy uznania. :) Mam tylko jedną małą uwagę:w trzeciej zwrotce słowo "wspinający" zastąpiłabym słowem "stąpający" ze względu na "się". Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi