Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2018 (edytowane) zawsze byłeś obojętnym na jutro uciekając od prostych rzeczy pielgrzymowałeś by być w ciągłym dążeniu wyjmowałeś przegranym z ust skargi podpisywałeś wyroki nie szukając słów obrony trwałeś przy swoim dla innych niepojętym poznawałeś prawdę wchodząc przez otwarte drzwi do środka stworzonej przed oceanami źródłami pełnymi wody a jednak wracałeś do rękopisów nieobojętnych Edytowane 4 Września 2018 przez Wojciech Bieluń -Targosz (wyświetl historię edycji) 1
WarszawiAnka Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2018 Ciekawy, mocny w wyrazie. Przy słowach "podpisywałeś wyroki" przeszedł mnie dreszcz...
Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 4 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2018 dlaczego- - nie chodziło mi o prokuratora. Pozdrawiam
WarszawiAnka Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie dlatego, że mam coś na sumieniu... :) Rozumiem, że to metafora. Ale mocno brzmi...
Gość Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2018 Zadaje sobie pytanie, dlaczego cały wiersz napisany jest przez Ciebie w czasie przeszłym... Spodziewałabym się, że ostatnia zwrotka będzie powrotem do teraźniejszości - "od niepojętych dla innych dążeń" do wyrytych na starym drzewie "rękopisów nieobojętnych" Jeśli nie - to jaka jest teraźniejszość? Jak zwykle ciekawie i pięknie napisałeś, lecz dla mnie nieco zawile i przez to nieco niezrozumiałe. Pozdrawiam :)
Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 4 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2018 teraźniejszość jest taka jaką oglądasz codziennie na ulicy, słyszysz w rozmowach, teraźniejszość która nie mieści mi się w głowie. Pozdrawiam
Himiko Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiersz mocny w przekazie, podoba mi się. Czuję dreszczyk! Miłego dnia.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2018 Witaj Wojciechu - wiersz robi wrażenie budzi - czyli ma w sobie to coś czego ja w wierszu szukam. Pozd.
Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 5 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2018 Cieszę się z Twojej opinii o wierszu, myślałem że nie będzie czytany z powodu niezrozumienia.Pozdrawiam
Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 5 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2018 Himiko - cieszę się przeczytałaś ten wiersz. Pozdrawiam
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stary testament, Jahwe okrutny ale sprawiedliwy dla narodu wybranego czy zagubiony czterdziestolatek w meandrach poprawności, tradycji i konsumpcjonizmu - nie ważne i tak zmusza do refleksji. pozdrawiam
Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 5 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2018 siedemdziesięciolatek, reszta się zgadza. Dziękuję za komentarz. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi