Ewa Lis Opublikowano 8 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 napiszę wiersz będą w nim ptaki drzewa liść spadający na ziemię napiszę wiersz będzie w nim radość smutek i jeszcze jakieś pośrednie odcienie napiszę wiersz będzie w nim twarz co jest nikłym wspomnieniem a moze nie było jej nigdy przyglądam się uważnie oceniam wartość słów rytm rym rysunek na marginesie one są nie wiem czyje nie one są niczyje bardziej przemawia do mnie zwyczajny kosz na śmieci jest taki autentyczny wyrzucam wiersz do kosza i wtedy spada na mnie ten najpiękniejszy wiersz wiersz który nie zna słów
Tdk crew Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 "i jeszcze jakieś pośrednie odcienie" to mi się nie podoba ani trochę!"rytm rym rysunek na marginesie" to tak samo masło maślane!"one są nie wiem czyje nie one są niczyje" znów to samo!Powtórzenie typu wiersz w ostatniej zwrotce nie potrzebne psuje wszystko!! Pozdrawiam
Witold Marek Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Mam zastrzeżenia do końcówki trzeciej i początku piątej strofy (lotniej!). Momentami tekst ociera się o błahość (choć to może być zamierzone). W czwartej zwrotce literówka: "moze". I tyle "minusów" - bo tak ogólnie to wiersz podoba mi się, trafił w (moją) dziesiątkę demonstracją, jakimi drogami chadza natchnienie i kidy się go należy/nie należy spodziewać... Takie uczucie, kiedy nad czymś usilnie pracujemy, jest to dopracowane co do najprecyzyjniejszych szczegów - a z dystansu to jednak ciągle nie to. Aż przychodzi to Nagle. Nie jest to jakoś ekstra nowy temat - jednak wydaje mi się podany świeżo i autentycznie. Pozdrawiam :)
Daniel Piaszczyk Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 one są nie wiem czyje nie one są niczyje tylko te dwa wersy ciekawe...reszte można skasować:)
Rekomendowane odpowiedzi