Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2018 (edytowane) przy ulicy Targowej mieszka Pan Andrzej starość wcale mu nie przeszkadza nie snuje planów na przyszłość nie czeka lepszych czasów przeterminowanej gwarancji pozbył się dawno czasem przed domem stanie okruchy chleba podrzuci ptakom i wracając do siebie nie wierzy w żadne nieprawdopodobne chwile że same się zdarzą Edytowane 4 Sierpnia 2018 przez Wojciech Bieluń -Targosz literówka (wyświetl historię edycji) 2
Maria_M Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Pogodzeni z życiem, to jest w pewnym momencie najlepsza recepta na szczęście :) chwile - brakuje e Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam
Gość Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Wydaje mi się, że Pan Andrzej jest tak dobrze i głęboko zakorzeniony nie tylko na ulicy Targowej, ale w świecie, że czuje się spełniony i potrafi życie i to co w nim jest po prostu "tylko" kochać. Dobrze mi zrobił ten wiersz, - dziękuję :)
Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2018 to ten o którym wczoraj mówiłem . Pozdrawiam
Czarek Płatak Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Bo starsi ludzie częściej wiedzą po co jest życie. Jaka szkoda, że ta nauka przychodzi do niektórych tak późno. Pozdrawiam
egzegeta Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2018 (edytowane) Czarku, powiadasz: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i to jest prawda. Odnośnie do pierwszego zdania; jako że zaliczam się do zaawansowanych "starszych", to powiem za mistrzem: Wiem, że nic nie wiem. A moje ulubione koheletowe: - Vanitas vanitatum et omnia vanitas coraz częściej cytuję. Pozdrawiam Cię Czarku z jazzowym akcentem:) PS. Przepraszam Autora za ten komentarz, ale wiersz przeczytałem i komentarz mój chyba nie odbiega i również pozdrawiam Edytowane 4 Sierpnia 2018 przez egzegeta (wyświetl historię edycji)
Czarek Płatak Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Serdecznie dziękuję i odpozdrawiam równie jazzowo-komedowo! Oczywiście autora wiersza również.
Rekomendowane odpowiedzi