karenka Opublikowano 21 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2018 (edytowane) Jestem jak piórko w dzikiej przestrzeni co stale unosi się i opada czasem jak motyl tańczę beztrosko na płatku róży przysiadam lub kroplą rosy podmuchem wiatru zniesiona z falą gdzieś w morskiej toni i tak do końca wciąż nieświadoma w czymże się dana chwila roztrwoni. Edytowane 23 Czerwca 2018 przez karenka (wyświetl historię edycji) 3
Deonix_ Opublikowano 21 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2018 Jest lekko i rytmicznie, bardzo nośna puenta, ale: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ten fragment burzy wg mnie całą konstrukcję. Pozdrawiam :)
karenka Opublikowano 21 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2018 może to tak wyglądać,tylko zastosowałam takie porównanie, patrząc na motyla ,że i w moim życiu są takie chwile,gdzie można tańczyć ze szczęścia i tak jak on docenić ten dany czas ulotnej chwili*
Sylwester_Lasota Opublikowano 21 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2018 Tak naiwnie, że aż uroczo :). Puenta całkiem niezła. Myślę, że Deonix_ chodzi o problem gramatyczny pojawiający się w cytowanych wersach. Zdanie to jest po prostu nieskładne. Pozdrawiam serdecznie :)
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 21 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2018 Faktycznie urocze, chociaż bardziej mi odpowiada Z przyjemnością. Pozdrawiam
Annie Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2018 Bardzo wdzięcznie :) Nie wiem tylko czy nie powinno być w dzikiej przestrzeni mi tu nie pasuje Fragment zaznaczony przez Deonix tez bym zmieniła. np. Tak : czasem jak motyl tańczę beztrosko na płatku róży przysiadam Pozdr :)
Deonix_ Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To ja dopowiem jeszcze (za Sylwestrem), że ten fragment jest po prostu wg mnie nieładny pod względem stylistycznym, samego porównania się nie czepiam :) Sorki za brak precyzji :) Edytowane 22 Czerwca 2018 przez Deonix_ (wyświetl historię edycji)
Czarek Płatak Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2018 (edytowane) Świetnie! I niech sobie niektórzy pitolą kocopoły, że 'tak się teraz nie pisze'. Jak się nie pisze jak się pisze właśnie! I to jak! Tylko za @Annie_M dać 'w przestrzeni' i szlus, bo jak zauważyła @Deonix_ i @Sylwester_Lasota tak jak jest gryzie w oczy :) Ukłony! Edytowane 22 Czerwca 2018 przez Czarek Płatak (wyświetl historię edycji)
karenka Opublikowano 23 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2018 rzeczywiście,przyznaję rację sugestywnym uwagom,że teraz po poprawkach,wygląda lepiej-dziękuję*
Rekomendowane odpowiedzi