egzegeta Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2018 (edytowane) Prognozy były lepsze oprawiona w złoto najszczersze — bez próby wszystko w niej niebieskość w szarości mielina uszkodzona podstępnie spokój i pokora w najsmutniejszym rozkwicie pachniało siedmiolistną koniczyną aż pewnego razu — po zachodzie wpatrzona w horyzont przestała go widzieć — z nadejściem ciemności wygasała słoneczna część monotonii płomienna melodyka pozostał ledwie wyczuwalny zapach siedmiolistnej koniczyny na ścianie w małym pokoju drzeworyt z dziewczyną ze skrzydłami motyla 08-15.05.2018 Wiktor Mazurkiewicz Edytowane 15 Maja 2018 przez egzegeta zmiana treści (wyświetl historię edycji) 2
egzegeta Opublikowano 14 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2018 Deonix_ miło mi i DZIĘKUJĘ. :)
Luule Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2018 Oj zaskoczyła mnie Wiktorze ta koniczyna :D Ogólnie jakby podążam za wierszem, chyba, ale jest moim zdaniem mocną kliszą, wiesz, taką Twoją. Czy hermetyczną? nie wiem. Bo z tych wielu klisz puszczam sobie film ( i zapewne nie tylko ja) i zawsze w nim patrzę przez to samo okno, a za oknem niemal zawsze ten sam widok... Pozdrawiam:)
egzegeta Opublikowano 18 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wprawne Oczko Joanny trafnie odczytuje film. Joasiu, co ja na to poradzę, nie bawiąc się w eufemizmy, że to takie w kółko Macieju. Na razie choruję i nie widzę światełka w tunelu na poprawę. Znajomy, też osamotniony romantyk, "pocieszył" mnie, że on już 18. rok się leczy :( Dziękuję Ci za słówko i pozdrawiam.
Wiechu J. K. Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a potem już tylko zapach nadzieji - taka posiniaczona nadzieja pozdrawiam :) Edytowane 18 Maja 2018 przez Wieslaw_J._Korzeniowski (wyświetl historię edycji)
egzegeta Opublikowano 19 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. haa, posiniaczona, to już tylko niespełniona:) A właściwie to już nie nadzieja, tylko jej namiastka w postaci dziewczyny ze skrzydłami motyla. Pozdrowienia na antypody ślę :) 1
Wiechu J. K. Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a ta dziewczyna że skrzydłami motyla z dzeworytu i z siedmiolistną koniczyną z miłością zerka w Ciebie Serdecznie pozdrowienia do kraju ślę :)))) Edytowane 19 Maja 2018 przez Wieslaw_J._Korzeniowski (wyświetl historię edycji) 1
egzegeta Opublikowano 31 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiesławie, potrafisz Ty, oj, potrafisz wzbudzić drętwą nadzieję, gdyby tak było jak piszesz, chodziłbym - mimo zaistniałego faktu - bardziej wyprostowany, z głową podniesioną do góry. Dziękuję Ci Bracie po piórze. Pozdrawiam. 1
Wiechu J. K. Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam Cię Wiktorze, Nadzieja, to dziwne słowo Pozwoli tylko pokiwać głową Czekaniem męczy Wiara, to mocny wyraz Pozwoli prosto trzymać twarz I nawet leczy Pozdrawiam Cię serdecznie :)))) 1
Rekomendowane odpowiedzi