limeska Opublikowano 5 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2018 Pociąg do śmierci toruje sobie drogę przez krewżyłami narkomanów i alkoholikówGwiżdże przepaścią w uszach alpinistówKołysze biodrami wisielcówBilety sprzedaje za krople tęsknotySzarość napędza mu pasażerówrozpościera nad światem skrzydła nudybezsensem gwałci myśliPakuję walizki 2
Witold Szwedkowski Opublikowano 5 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2018 "Myślenie racjonalne to nieudany eksperyment, z którego powinno się stopniowo rezygnować. Mutuj albo giń." - William S. Borroughs
Justyna Adamczewska Opublikowano 5 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ten sam pociąg? Słowo można różnie rozumieć: 1. Pociąg - pojazd 2. Pociąg - pożądanie, (lżej) - chętka, a może i chcica? Tak więc - jak rozumieć powyższe? I tragizm - to rozumiem, tragizm egzystencjalny. Pozdrawiam J.
Czarek Płatak Opublikowano 5 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2018 Przez chwilę krótką jak dziewięć wersów mknąłem w noc na złamanie karku w pociągu do Śmierci. Bardzo, bardzo Pozdrawiam
Maria_M Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2018 Bardzo mnie wciągnęło, a tu koniec. Szkoda☹️
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2018 Witam - ktoś coś chciał powiedzieć i mu się udało - jak dla mnie dobry wiersz. Jakby nie czytał są emocje... Pozd.
Deonix_ Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2018 Dobre, podoba mi się. Lubię takie wiersze. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi