jan_komułzykant Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ok, już w takim razie zaczynam się przebijać, na pierwszy rzut zacznę od mleka ;)))
Maria_M Opublikowano 20 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak zaczniesz mleko forsować, to zsiądzie. :))))))))))
jan_komułzykant Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie bój nie bój, najwyżej masełko się zrobi, poza tym forsować nie będę, używam karty i nie zsiądzie, bo bezpośrednio spod krowy żłopał będę. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Maria_M Opublikowano 20 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Skoro karty używasz, to masło gwarantowane, kapucha z masłem. ? Edytowane 20 Lutego 2018 przez MaksMara (wyświetl historię edycji)
Freemen Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2018 Ja tę "małość" człowieka widzę dokładnie odwrotnie, jako pokorę w obliczu ogromu wszechświata. Człowiek może mieć olbrzymie poczucie godności i własnej wartości, jednak nie zmienia to faktu że jest jednym z 8 miliardów ludzi, maleńką cząstka ludzkości, cząstką ogromnego świata. Jeszcze słówko o "tym" i rytmie. Słówko tym nadal łamie rytm, bo do zachowania rytmu potrzebne są dwie sylaby i odpowiedni akcent. Jeśli autor życzy sobie na koniec "złamać rytm", to jego sprawa, takie złamanie daje poczucie chwilowego "zawieszenia" głosu, pauzy przed zakończeniem. Mnie się te wiersz podoba taki jak jest we wszystkich przedstawionych tu wersjach, z taka interpretacją jak go odebrałem. 2
Wiechu J. K. Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Słowo "przebudzenie" duchowe to antidotum na "maleńkość". pozdrawiam ciepło :)))
Maria_M Opublikowano 20 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło było zamienić kilka zdań. :))
Maria_M Opublikowano 21 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za komentarz. Lepiej bym tego nie ujęła, jakbyś czytał w moich myślach. pozdrawiam :))
Rekomendowane odpowiedzi