Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Annie Opublikowano 1 Lutego 2018 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2018 (edytowane) Do zaistnienia naszego świata potrzebna jest obecność od tego zaczyna się miłość dźwięk słowo moja słoneczna przeżroczystość a my w filiżankach z różowej porcelany przelewamy rzeczywistość rozkłada się wachlarzem z chwil fale załamują się w obrazy w nasze teraz na starej fotografii Edytowane 5 Lutego 2018 przez Annie_M (wyświetl historię edycji) 9
Jacek_Suchowicz Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tylko tyle i to wystarczy Pozdrawiam
Oxyvia Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2018 Odczytałam jako wspomnienie dawnej, minionej miłości, która przypomniała się przy porannej kawie. Piękne i melancholijne.
azk Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Znam stany, które można opisać tą frazą, Annie. Pozdrawiam :)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2018 Ładny i mówiący tak wiele:)
Maria_M Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czytając wiersz, w dwóch miejscach się zatrzymałam: przy słowie obecność - z czystych względów egzystencjalnych/ oraz przy - słoneczna przezroczystość- jako ujęciu nad wyraz estetycznym. Ładny wiersz, a pierwsze dwa wersy jakże prawdziwe i jednocześnie banalne, ponieważ gdy już jesteśmy obecni, to swoją obecnością jedni drugich np. zwalczają. Widzimy to na codzień. Miłego dnia.
beta_b Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Całość ładna, ale przychylam się do opinii Jacka. Cytowany powyżej fragment, mimo że wiem, że jest prawdziwy i właściwy - budzi we mnie inne skojarzenia, bo "nasze" skręca mi do siebie" i nas wewnętrznie. A do tego obecność nie jest potrzebna. ;) Podobasie. bb
Marlett Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2018 Annie odczytuję jako ; nic bez nas. Ciepłe wspomnienia :) PozdrawiaM.
Deonix_ Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2018 Bardzo to ładne, obrazowe, ciepłe, urocze; Choć to "teraz" w puencie machnęłabym kursywą, ale... nie będę marudzić. Podobasiebardzo :) Pozdrawiam serdecznie :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2018 Witaj - bardzo urokliwy wiersz bardzo na tak ma w sobie to coś. Miłego wieczoru życzę
Annie Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2018 Jacku, dzięki za ślad pod wierszem i ze znalazłeś coś dla siebie Pozdr :)
Annie Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2018 Oxyvia raczej nie, nie to miałam na myśli, ale jak takie nasuwają ci się skojarzenia to też bardzo fajnie :) Pozdr. Serdecznie
Annie Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2018 Kocie, nie wiem czy chodzi o te same stany ale Ok :) dzięki za komentarz Pozdr :)
Annie Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2018 Bolesław, miło mi, ze się podoba. Pozdr :)
Annie Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2018 MaksMara cieszę się, że wiersz zatrzymał. Bez naszej obecności nie ma nic, mówiąc banalnie :) Dzięki serdeczne za komentarz :)
Annie Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2018 (edytowane) beta-b Dzięki za podobanie, bez nas - tak naprawdę nic nie istnieje To chciałam podkreślić, chociaż to tylko luźna interpretacja Pozdr. Serdecznie :) Edytowane 2 Lutego 2018 przez Annie_M (wyświetl historię edycji)
Annie Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2018 Marlett, dzięki za czytanie i komentarz. Tak jakby :) Pozdr
Annie Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2018 Deonix , hmm zastanowię się nad tym teraz, dzięki za obecność :) Pozdr :)
Annie Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2018 Dziękuje Waldemarze Również miłego życzę :)
egzegeta Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2018 Wiersz ciekawy, nieźle napisany. Wg mnie byłby lepszy, gdyby usunąć niekonsekwentną interpunkcję - albo ją poprawić, wyeliminować zbędne słowa, i takie tam wersyfikacyjne drobiazgi. Wtedy prezentowałby się tak: do zaistnienia naszego świata potrzebna obecność od tego zaczyna się miłość dźwięk słowo moja słoneczna przezroczystość a my w filiżankach z różowej porcelany przelewamy rzeczywistość rozkłada się wachlarzem z chwil fale załamują się w obrazy w nasze teraz na starej fotografii Dziękuję za miłą lekturę pozdrawiam 1
Rekomendowane odpowiedzi