Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Bolesław_Pączyński Opublikowano 28 Stycznia 2018 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2018 od rana zachmurzenie z ostrymi porywami nastroju w południe lekkie przebłyski słońca wieczorem nadciąga burza z powrotem nabuzowanego męża wzrosło ciśnienie nastąpiły wyładowania po ostrym sztormie spadek napięcia rankiem powiało chłodem nastały ciche dni pod koniec tygodnia spodziewane ocieplenie 18.01.2018r. 8
befana_di_campi Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2018 Wołałabym jednak łagodny, ciepły, bladoniebieski wyż schyłkowego sierpnia :))) 1
Luule Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2018 Fajny. Skoro data 18.01, to czy prognoza dwóch ostatnich wersów się sprawdziła? pozdrawiam :) 1
azk Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2018 Nic ująć, nic dodać. I w takim przypadku lepiej się sprawdza średnia wieloletnia, albo i wielozimowa, od relacji ze stanu bieżącego :) Pozdrawiam :)
jan_komułzykant Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2018 (edytowane) To znaczy - odwilż. Śliski temat. :) Ciekawy wiersz, bez rymów - chyba nowość u Ciebie? Pozdrawiam Edytowane 28 Stycznia 2018 przez jan_komułzykant (wyświetl historię edycji)
Deonix_ Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2018 No, ciekawie, ciekawie, podobaśki :)))))))) Pozdrawiam :))
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2018 (edytowane) Witam - też przeżywałem i przeżywam takie pogody - ale idzie się przyzwyczaić Bolesławie - mądry ten wiersz... Pozd. Edytowane 30 Stycznia 2018 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje. Zawsze co nieco musi zaiskrzyć bo tak to byłaby monotonia. Miłego:))
Bolesław_Pączyński Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Małżeństwa nie idą cały czas wyściełaną i ciepłą droga życia bo byłoby nudno są czasem jakieś spięcia niesnaski, a później te zbliżenia takie czułe, nie ma ideałów życie jest urozmaicone. Dziękuję z pozdrowieniem:))
Bolesław_Pączyński Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pełna prawda, dziękuję. Pozdrawiam:))
Bolesław_Pączyński Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki. Nowość to może nie, chociaż lubuję się w tych rymach ale mam też trochę tych białych. Z pozdrowieniem:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję miło mi. Pozdrawiam:))
Bolesław_Pączyński Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pewnie, życie jest urozmaicone. Pozdrawiam:))
Oxyvia Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dokładnie, mam ten sam pogląd! Nawet napisałam dla mojego Kota @kot szaroburytaki wiersz o tym: jeśli miłość jeśli miłość, to niech będzie niezwalczona niech nie zniknie nagle w cieniu za zakrętem niech nie idzie w ślad za losem i mamoną niech los za nią sobie goni w swoją piętkę jeśli szczerość, to niech będzie dwutwarzowa twoja ze mną, moja z tobą, z samym sobą za współczuciem niech bolesnych prawd nie chowa niech przeniknie każdy czyn i każde słowo jeśli ufać, to naiwnie i bez granic przyjąć z wiarą wszelkie gesty i wyznania i nie szukać śladów fałszu, by nie ranić nie zamykać ptaków uczuć w ciasnych ścianach jeśli dawać, to bez reszty całe światy i brać wszystko, co nam daje ukochanie zło i dobro, łzy i śmiechy, chwasty, kwiaty czułość, gorycz, serce, młotek, słońce, zamieć jeśli burze, to niech uczą nas wybaczać niech pomogą znów się zbliżyć i dorosnąć niech pioruny nam pomogą jasno patrzeć jeśli miłość, to niech burze ją umocnią A Twój wiersz bardzo dobry, Bolku. Tak, wśród bliskich zawsze pogody są zmienne i nie ma na to rady. Ważne, żeby nadchodziły odwilże z ciepłem i wzajemnym zrozumieniem. Ale to zależy od obu stron, czy chcą tego - czy do tego dążą, czy całkiem do czego innego. Pozdrawiam ciepło. :) 3
Bolesław_Pączyński Opublikowano 30 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Oxywio, fajny także twój wiersz taki prawdziwy. Serdeczności:))
Oxyvia Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki. :))) Serdeczności. :)
Rekomendowane odpowiedzi