Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Maria_M Opublikowano 25 Stycznia 2018 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2018 (edytowane) I chociaż sama siedzę w domu, bo jestem chora, źlę się czuję, to właśnie wiosnę zobaczyłam blisko za oknem tuź wędruje. I chociaż głowa bardzo boli, w gorącej wodzie stopy moczę, zdrowotnej krztę dodaję soli, przedwiośnie z zimą się szamocze. I chociaż ciągle w gardle drapie, tabletkę łykam od niechcenia, że blisko lasu sobie mieszkam, spostrzegłam sarnę i jelenia. I chociaż śniegu jeszcze dywan szarzeje, topi się i kurczy, zima już długo nie potrzyma, choroba też się wkrótce skończy, myślę, że prędzej niźli wiosna w bogatej, kolorowej krasie. Jutro na pole rankiem wyjdę, usiądę z kawą na tarasie, aromat małej czarnej płynie, z myślami o cieplejszej porze, choroba przeszła, zdrowie wraca, wiosna wygrywa z zimą w sporze. 25 stycznia 2018r. Edytowane 11 Lutego 2019 przez Maria_M (wyświetl historię edycji) 8
Maria_M Opublikowano 25 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2018 Deonix, serduszko bez uwag, to do Ciebie niepodobne. Tym bardziej dziękuję. A może się pośpieszyłam? :)))
Deonix_ Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2018 Bardzo ładny wiersz, ale ta strofa mi zgrzyta : Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tylko proponuję oczywiście :) Pozdrawiam :)
Deonix_ Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wygrałaś wyścig z moim internetem :)
Maria_M Opublikowano 25 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ładna propozycja. :)))
Maria_M Opublikowano 25 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W końcu coś wygrałam ?
Marek_Bazyli Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zgoda, ale zmiany na "niźli" nie pochwalam.
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2018 Chciałbym by u mnie też tak było Przy kawie wygrzać swoje kości Czerwony śnieg słońce roztopi I wiosna znowu bedzie gościć 1
Bolesław_Pączyński Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2018 (edytowane) I dobrze by tak zawitała zimy prawdziwej tu nie mamy, już na Mazurach odtajała wszyscy na wiosnę tę czekamy. Jeszcze niecałe dwa miesiące według naszego kalendarza, kwiaty zakwitną znów na łące, wiosna rozjaśni się na twarzach. Edytowane 25 Stycznia 2018 przez Bolesław_Pączyński (wyświetl historię edycji) 1
Maria_M Opublikowano 25 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiosna rozjaśni się na twarzach. Powinno być. ::)))
Maria_M Opublikowano 25 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A jak proponujesz? Jak uważasz? :)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki rzeczywiście "na" mi uciekło. Deonix ma rację lepiej te "niźli" to z rytmu nie wypadniesz. Miłego:))
azk Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2018 Nie odpowiadasz na moje komentarze, a więc nie wiem, czy jestem mile widziany pod Twoimi wierszami. Więc i mnie ma sensu pisać co myśę o tym wierszu. Chyba, że odpowiadasz tylko na pozytywne komentarze?
Maria_M Opublikowano 26 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Staram się na wszystkie. A jeżeli na któryś nie odpowiedziałam, to wybacz. Tak jak napisałam w wierszu, siedzę w domu chora, bardzo źle się czuje. Grypa mnie dopadła, więc proszę o wyrozumiałość. A Twoje komentarze są miłe widziane - wszystkie. zdrowia życzę
Maria_M Opublikowano 26 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dziękuję za wizytę i serduszko. :)))
Maria_M Opublikowano 26 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za odpowiedź wierszem i za polubienie. :)))
Maria_M Opublikowano 26 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2018 Dziękuję Beatko za serduszko. Zdrowia życzę.:)
beta_b Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgrabny, rytmiczny, bez kombinacji, ja nie mam uwag. bb
Maria_M Opublikowano 26 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)))))))))))))))))) Miło to słyszeć.
Deonix_ Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przyznaję, że nieładne, ale mniej rażące od początkowej arytmii - dla mnie oczywiście :)
Rekomendowane odpowiedzi