Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2018 (edytowane) nie wasza sprawa że płaczę to są moje łzy nie wasza sprawa że gniję to jest moje ciało nie wasza sprawa że kradnę nie waszymi rękoma nie wasza sprawa że bagnem idę to mój problem nie wasza sprawa że siadam to moje dupsko nie wasza sprawa że umrę to moje życie nie wasza sprawa że nie kocham starczy że Bóg mnie kocha nie wasza sprawa że kłamię prawda mnie dogoni ale waszą sprawą jest by mnie zrozumieć lub nie czyli takim jakim jestem jakiego ktoś stworzył Edytowane 24 Stycznia 2018 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji) 1
azk Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2018 No tak, w pierwszym momencie scyzoryk w kieszeni się otwiera. Bo cokolwiek się z peelem dzieje to nie nasza sprawa. A więc niech idzie do diabła! Ale , myślę, że chodzi Tobie o to, żeby nikt nikomu nie próbował urządzać życia po swojemu, a bez względu na płeć, rasę, awatar, preferencje polityczne i seksualne dostrzegał człowieka czującego jak on sam. Skazanego na taki sam los. Pozdrawiam 1
bajaga1 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Waldemarze masz rację że nie jest ważne kto staje przede mną tylko to co ma do powiedzenia. Czy uda mi się go zrozumieć nie wiem , nie mniej zawsze próbuję; nie potępiam i nie staram się go naprawiać czasem coś zasugeruje ale co z tym zrobi to już nie moja rzecz. Pozdrawiam
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 23 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam - i o to chodziło mi by się otwierał a potem uległ. Właśnie chodziło mi pisząc wiersz pokazać taki ostry obraz - i choc to tylko moja fantazja to chyba nie daleka prawdy. W drugiej części swego komentarza trafnie trafiłeś co chce pokazać powiedzieć przecież to też jest człowiek a że zbacza z drogi to już inna bajka. Dziękuje za czytanie miły Kocie no i komentarz. Pozd. 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 23 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam serdecznie - miło że czytasz ten trudny wiersz - mądrze napisałaś w komentarzu. Miłego ci życzę i słońca Edytowane 23 Stycznia 2018 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2018 Ciekawy wiersz, uparty ten peel ale kto z nas nie jest uparty, każdy chodzi swoimi ścieżkami i woli żeby to jego najpierw zrozumiano. Miłego Waldemarze:)
Oxyvia Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2018 Wiersz bardzo mądry - starajmy się rozumieć innych, a nie oceniać ich. Nie jesteśmy w stanie wiedzieć, jak zachowywalibyśmy się i co czulibyśmy, będąc wewnątrz innego człowieka - przeżywszy jego życie mając jego naturę. Bardzo mi się podoba forma wiersza. Ale niestety masz dużo literówek, a nawet błędów gramatycznych, zwłaszcza na końcu czasowników, które powinny być w osobie pierwszej, czyli kończyć się na -ę, nie na -e, jak w formie osoby trzeciej; czyli powinno być: płaczĘ, gnijĘ, kłamiĘ.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 24 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam - uparty jak osioł ale co zrobić - dzięki że czytałeś - a z tym zrozumieniem to różnie bywa to fakt. Udanego dnia życzę
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 24 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam - dziękuje za to że byłaś i za komentarz - a owe ogonki przyczepiłem - reszty nie widzę - chyba starość mnie dopada - jeszcze raz dziękuje. Wesołego ozdobionego słońcem dnia życzę
Oxyvia Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeszcze tylko powyżej: Bóg. Nie widzę, żeby Cię starość dopadała, a piszesz moim zdaniem coraz lepiej. :) Miłego wieczoru.
Rekomendowane odpowiedzi