Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2018 (edytowane) wędrując po kosmosie ostatnią gwiazdę minąłem lecz po chwili okazało się to złudzeniem ujrzałem następną dlatego mocno postanowiłem następnej nocy wrócić do snu w którym postaram się żeby tę ostatnią w końcu minąć i zobaczyć koniec wszechświata który ponoć nie istnieje w co za żadne pieniądze nie jestem gotów jeszcze uwierzyć bo wszystko co ma początek musi też mieć koniec tak jak nasza wiara w Boskość która też się kiedyś skończy i proszę nie wmawiajcie mi bezbożności to nie jest tak tutaj chodzi tylko o fakt że wszystko co ma początek musi się kiedyś skończyć co ja na razie we śnie ale jednak bardzo pragnę jako pierwszy udowodnić Edytowane 16 Stycznia 2018 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji)
Deonix_ Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tutaj akurat zmieniłabym "czego" na "co". A poza tym, ciekawe rozważania, mam słabość do kosmicznych wierszy, ale sama jakoś nigdy takich nie piszę... Serdeczności :)
bajaga1 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2018 Podoba mi się ale mam pytanie Przeczytaj proszę i odpowiedź na nie. Waldemarze Szukasz końca drogi lecz Czy pamiętasz początek? Chcesz wrócić w senne majaki I rozwinąć ten wątek Po cóż ci ta wiedza, Co ma przynieść z sobą? Nie chodź sam na manowce Tam droga daleka A ostatnia gwiazda na ciebie poczeka 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 16 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam dziwne pytanie zadajesz - początek w tym przypadku nic nie wniesie ale gdy ujrzymy koniec to już inna bajka - zresztą fantazja nie szpeci a taki jest zamiar wiersza. Pozd.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 16 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam - znowu wygrałaś bo poprawiłem jak chciałaś - za czytanie wielkie dziękuje. Radosnego i ciepełka życzę
Bolesław_Pączyński Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2018 Ciekawy wiersz Waldemarze, nie wiem czy kiedyś będzie na to odpowiedź gdzie jest koniec a gdzie początek wszechświata, dla nas początek jak się rodzimy, koniec jak odchodzimy. Z pozdrowieniem:)
bajaga1 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Waldemarze wiesz wiem to wiersz , bo to sztuka dla sztuki lecz czasem mam w głowie banialuki... skąd pytanie o początek? może zaokrąglę wątek bo wiesz ziemia też kiedyś płaską być miała lecz końce swe połączyła i kulą się stała. Być może kosmosu bezmiar niepojęty tylko dla nas jest rozległy , a może jest ściśnięty?Jeżeli znasz początek i nie jest on końcem to wtedy szukaj dalej , odwiedź inne słońca , zwiedzaj galaktyki unikaj dziur czarnych bo gdy w nie wpadniesz wtedy twój los marny ... I gdy wrócisz do nas opowiedz o wszystkim. Coś mi się rozwlekło taka pusta mowa , a miało być zwięźle dosłownie w dwóch słowach . Pozdrawiam
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 17 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam - a tach troszkę pofantazjonowałem ale jak widze nie najgorzej wyszła ta podróż. Dziękuje za słowo. Udanego dnia życzę
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 17 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam ponownie - będę się starał uważać - a gdy odnajdę ów koniec szybko zawrócę i opowiem jak wygląda. Udanego dnia życzę Edytowane 17 Stycznia 2018 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji) 1
Rekomendowane odpowiedzi