Bolesław_Pączyński Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2018 Opary letniej nocy schodzą tak ociężale, wolno, brzegiem w szuwarach nad jeziorem brodzą by osiąść mglisto mlecznym pledem. Świt juz nadchodzi i dzień wstaje budzi się rześki, wypoczęty, słowiczy trel wzbił się nad gajem, mazurski ranek taki piękny. Słonko wyjrzało promieniście leniwie się po niebie toczy w gaju zroszone suszy liście, spija opary ciepłej nocy. W jeziorze rzęsy opłukało i w runo leśne już się wpiło, bujną polanę niemal całą swą aureolą otoczyło. Zboża złotawy łan pod lasem skłonił zroszone ciężkie kłosy, promienie słonka takie łase, zachłannie piją krople rosy. Stacza się w dół po nieboskłonie ku zachodowi zmierza pewnie, rozgrzane takie i czerwone, wokół promienne śle zarzewie. Wolno się kryje hen za lasem, gaśnie poświaty jego płomień, dziś już przebyło swoją trasę by jutro wzejść po drugiej stronie. 27.12.2017r. 7
azk Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2018 I po to są długie zimowe noce, aby pisać takie wiersze. Bardzo ładny opis, no i są moje kochane Mazury. Pozdrawiam :) 1
Maria_M Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2018 Piękne rymy i rytm, detali się nie czepiam. pozdrawiam:))
Deonix_ Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2018 Się nie mam do czego przyczepić, ładny, sielski obrazek :) Pozdrawiam :)
Oxyvia Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2018 Ślicznie. Uwielbiam Mazury i dzięki Tobie, Bolku, znowu mam to wszystko przed oczami. Ach, jak ja tęsknię do mazurskiego lata!!! 2
Bolesław_Pączyński Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, już mamy z górki aby do wiosny:) Z pozdrowieniem:)) Edytowane 4 Stycznia 2018 przez Bolesław_Pączyński (wyświetl historię edycji)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, milo mi, starałem się żeby był płynny w czytaniu. Z pozdrowieniem:))
Bolesław_Pączyński Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo mi miło, dziękuję. Pozdrawiam:))
Bolesław_Pączyński Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Oxyvio, już niedługo i będziecie robić wypady na mazury to nie tak daleko. Z pozdrowieniem:)) 1
Bolesław_Pączyński Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2018 Marcin Krzysica Dzięki Marcinie za czytanie i serducho:))
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2018 Witaj Bolesławie - ciekawie ciekawie jeszcze raz ciekawie - fajne klimaty, Pozd.
Bolesław_Pączyński Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2018 Dzięki Waldemarze, milo że cię zaciekawił wiersz. Pozdrawiam:))
Jacek_Suchowicz Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jw. za pomysł i całość Pozdrawiam
Bolesław_Pączyński Opublikowano 6 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję z pozdrowieniem:)
Vesoła Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2018 Śliczne :) bardzo lubię poezję rymowaną, szkoda, że nie ma tu na forum takiego osobnego działu na takie pięknie i lekko płynące i melodyjne zachwyty nad światem, jak ten :)...pozdrawiam
Bolesław_Pączyński Opublikowano 10 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, nie odbiegam od tych rymowanych, lubię takie pisać, do wszystkich docierają swoja wyrazistością. Z pozdrowieniem:)
Rekomendowane odpowiedzi