Jacek_Suchowicz Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2017 (edytowane) wciąż próbujesz przeniknąć mnie wzrokiem czyżbyś chciała świat myśli zgłębić lub spoglądasz na przestrzeń za oknem zda się krążysz ze stadem gołębi niestrudzone wciąż tworzą złudzenia w napatrzeniu niesyte oczy wyobraźnia realia pozmienia aby suknią metafor zaskoczyć czasem figlik zagości przelotnie lub iskierka w źrenicach błyśnie by łzą spłynąć nim jeszcze się ockniesz kwitnie smutek jak w śniegu przebiśnieg oczekiwań wianuszek zszedł w niebyt i pragnienia w niemocy topi serce stale ma nowe potrzeby za to wrażeń już tylko za grosik zaś stagnacja oblepia powoli niczym gęsty jesienny opar coś gdzieś strzyka coś łupie coś boli przecież życie ma własny listopad a ty nadal przenikasz mnie wzrokiem w tylko sobie wiadomym celu najciekawsze zakryte przed okiem to co wieczne wiadome niewielu Edytowane 26 Stycznia 2018 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 6
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2017 Witam - w twoim stylu czyli łatwo miło i przyjemnie z czasem na refleksję. Fragment - życie ma własny listopad super. Pozd.
befana_di_campi Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2017 Poczytało... Spodobało... Serduszko ofiarowało... :-)))
Annie Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2017 Przeczytałam z przyjemnością Pozdr. i życzę szczęścia w Nowym Roku
Nata_Kruk Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2017 Bardzo ładnie 'skomponowałeś' te "oczekiwania". Wiersz skierowany chyba do konkretnej osoby, sporo w nim ciepła, wyciszonego zrozumienia... Fajne wprowadzenie, a potem... jakby kolejne etapy mijających lat, w których "drobiny życia pod horyzontem"... :) ubrane w Jackowe, miłe dla ucha, rymowanie. coś gdzieś strzyka coś łupie coś boli przecież życie ma własny listopad... ano ma... :) niestety. Pozdrawiam i... zdrowia w Nowym Roku życzę. 3
Bolesław_Pączyński Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2017 (edytowane) Przyjemnie się czyta takie wiersze, oczywiście podobaśki. Pomyślnego w zdrowiu płynącego Nowego Roku:) Edytowane 30 Grudnia 2017 przez Bolesław_Pączyński (wyświetl historię edycji)
Oxyvia Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2017 Ładny i melancholijny wiersz, czyli w moim klimacie. :) Dla mnie to wiersz o tym, że nigdy nie da się przeniknąć człowieka na wylot i do końca, nawet człowieka najbliższego, którego zna się całe życie (albo prawie całe). Dobrze to czy źle? Smutne to czy raczej uspokajające? :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 30 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki: Pozdrawiam Noworocznie
Jacek_Suchowicz Opublikowano 30 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. podziękowało i serdecznie pozdrawiało:))
befana_di_campi Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 30 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki pozdrawiam mnóstwo radości z Nowym Rokiem
Jacek_Suchowicz Opublikowano 30 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki każdy postrzega rzeczywistość po swojemu np dostrzega to co chce zobaczyć a listopad inny dla każdego z nas - tak już jest Wzajemne dużo zdrowia z Nowym Roku :))
Jacek_Suchowicz Opublikowano 30 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki dużo zdrowia i pomyślności w Nowym Roku
Jacek_Suchowicz Opublikowano 30 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oczy to brama przez którą informacje przepływają w obie strony. Światło wszakże wciąż odbite - paralela dotycząca tekstu? dzięki i wzajemnie od Kasi
Jacek_Suchowicz Opublikowano 30 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jak to dobrze że ludzie nie są do końca przewidywalni i potrafią zaskakiwać :))
Oxyvia Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja też myślę, że to raczej dobrze. :) Ale są tacy, którzy boją się niespodzianek i osób nieprzewidywalnych.
Rekomendowane odpowiedzi