Andrzej_Wojnowski Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2017 już od rana boli głowa wiem nadchodzi czas świąteczny jeszcze trochę przygotowań i kolejne święta przetrwam tradycyjnie z ojcem dziadkiem przy rodzinnym postnym stole połamiemy się opłatkiem każdy spełni swoją role biegnę szybko kupić karpie dziś najtańsza jest biedronka stoję grzecznie a w kolejce dyszy wredny gruby sąsiad najładniejsze wybrał świnia ja mu tego nie daruję niech mu w gardle przy wigilii ryba ość język przekłuje wczoraj mąż choinkę ubrał lampki znowu przepalone chciałam drania zamordować lepiej niech on zmieni żonę ale debil wciąż ma farta miał żarówki zapasowe pod choinką znajdzie młotek którym mu rozbiję głowę jutro tylko barszczyk zrobię szybko sianko porozkładam czemu pies merda ogonem kiedy jestem zabiegana pewnie znów ma spacer w głowie a ja tak zdenerwowana jeśli się nie uspokoi to po świętach uśpię gada niech się ta wigilia zacznie którą wszyscy tak kochamy każdy wtedy jest serdeczny grzeczny i poukładany przyjacielsko w zrozumieniu szybko minie ten czas zgodny a po świętach w oka mgnieniu wszystko wróci znów do normy 5
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2017 Witaj - prawdziwy szczery wiersz - uśmiecham się serdecznie - szkoda tylko że to tak krótko trwa Andrzeju. Zgrabny prezent ten wiersz pod choinkę. pozd.
beta_b Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2017 (edytowane) Dość realny wierszyk ;) Pójdę kilka kroków dalej, dla dialogu, tekst sprzed lat. Pozdrawiam ciepło i oby tak nie wyglądały niczyje wspomnienia, bb Brzydkie święta kolejne niechciane jak wszy na sumieniu swędzą wspomnienia skrzy iskra z choinki i siano zapala rozmowa przy stole opłatek się kruszy a w wannie karp dusi sznur ciągnie mikołaj pod obrus zamiata rodzinne kłopoty kościelna kolęda śmieci wyrzuciłam na tak ważne święta gładzę róg serwetki bóg mały się rodzi wytrzepię dywany zanim się pojednam Edytowane 20 Grudnia 2017 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 2
azk Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Świetna satyrka, Andrzeju :) Pozdrawiam i wszystkiego najlepszego, bez młotka pod choinką. Pozdrawiam :) 1
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2017 Sie przyłącze do kota wesołych mimo młotka: ) 1
Fred Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2017 Trochę te negatywne emocje wydają się naciągane. Ale w poezji, a raczej w satyrze takie przerysowanie jest dopuszczalne i wzmacnia efekt satyryczny. Tacyśmy święci, świetobliwi, a w środku jeden drugiego w łyżce wody by utopił, albo zadźgał ością karpia. ;)
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 20 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Waldemarze i pozdrawiam
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 20 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Smutne, oby się nie powtórzyły. pozdrawiam
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 20 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. Udanych Świąt życzę ,również bez młotka i filet z karpia na stole (tak na wszelki wypadek). pozdrawiam
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 20 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Marcinie. Wesołych spokojnych życzę z karpiem bez ości . pozdrawiam
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 20 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No cóż, powtórzę za klasykiem " taki klimat" . Wesołych świąt życzę i dalej wysokiej formy. dziękuję i pozdrawiam
Wiechu J. K. Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2017 Horor przedświąteczny, dobra satyra, chociaż czytając miałem pomieszane odczucia :)))):)))) pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi