Bolesław_Pączyński Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2017 (edytowane) By się żonie przypodobać za porządki się zabrałem chcąc podłogę wypastować najpierw dywan wytrzepałem. Pościerałem wszystkie kurze zza komody i wersalki szafę starłem też na górze i wrzuciłem pled do pralki. Wnet za kuchnię się zabrałem blat wytarłem i obrzeże gdy zastawę przestawiałem zbiłem wazę, dwa talerze. Jak by tego było mało cukiernica też się zbiła, ależ to się narobiło żona będzie marudziła Z zakupami wraca żona, cieszy się że posprzątałem chyba będzie ciut wkurzona, jeszcze jej nie powiedziałem. -A gdzie waza, tutaj stała? Cukiernica kryształowa? Co w prezencie dała mama, jak ma mnie nie boleć głowa. Jak już wszystko posprawdzała troszeczkę się pozłościła smętnie głową pokiwała i sprzątania zabroniła. Więc cóż robię? Powiem szczerze w szklany ekran wlepiam gały na wersalce sobie leżę przerzucając znów kanały. 24.11.2017r. Edytowane 28 Listopada 2017 przez Bolesław_Pączyński (wyświetl historię edycji) 7
azk Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 Dzięki, co prawda cukiernica metalowa, posrebrzana, ale może się pognieść. Wreszcie mam argument żeby nie sprzątać. Do tej pory tylko przeczuwałem, że to się może źle skończyć. Dobrze się uczyć na cudzych błędach. Bo i wazę i cukiernicę nadal mamy choć nie mamy to prezenty. :) Pozdrawiam :)
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 (edytowane) Mama dała nam w prezencie Nakręcala się pomału Ale ogóle fajnie ze próbujesz używać innych rymów mama stała to asonans:) Takie satyryczne wierszyki lubię najbardziej ekstra :-) tylko pozmieniaj w kilku miejscach szyk w zdaniu i będzie perfekcyjnie ;) Edytowane 25 Listopada 2017 przez Marcin Krzysica (wyświetl historię edycji) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
jan_komułzykant Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ważę twoje argumenty bo to doskonały sposób lecz jak mamy znikną sprzęty zaraz stwierdzi kto jest oszust dobrze wie że do zmywania końmi nikt mnie nie zaciągnie i poważnie się obawiam że mi też coś cichcem sprzątnie tu się marzeń cykl urywa lecz nie koniec ich kolego cóż mam w domu detektywa a czy ma fryzurę jego? Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 25 Listopada 2017 przez jan_komułzykant (wyświetl historię edycji) 4
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 Witam - dobry jesteś w te klocki - może też coś stłukę i będzie jak w wierszu. Podoba się - uśmiechem wiersz podpisuje. pozd.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. teraz mnie sumienie rusza więc przyznaje już skruszony kiedy kuchnię żem odkurzał pomysł przyszedł mi szalony poudawać trochę muszę ciapciak będę i niezdara dwa talerze wazę stłukę dwie upiekę sprawy naraz bardzo stara była waza już wytarte paski złote szara co tu opowiadać nową kupić mam ochotę też podobnie z talerzami ze starości poszarzały więc tu powiem między nami kupię nowy serwis cały z cukiernicą nie inaczej sprawa teraz załatwiona żona nową kupić raczy stara była obtłuczona cóż wydatki trzeba przeżyć jakoś dostosować wszystko nowy serwis nie uwierzę będą jadał jak panisko żona długo nie poprosi o sprzątnie powiem szczerze no bo człek jak kasę znosi niech ma chwile - w komputerze :)) 2
Bolesław_Pączyński Opublikowano 25 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj to będzie na mnie że podpowiadam ale co mi tam:) Miłego:)
azk Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oxyvia jak się dowie kto mnie tak podburzył nie zostawi na Tobie suchej nitki :) Pozdrawiam 1
Bolesław_Pączyński Opublikowano 25 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki staram się, oczywiście też lubię satyrę która pozwala mi nieraz oderwać się od monotonnych szarych dni. Już poprawiłem skorzystałem z podpowiedzi Alicji. Pozdrawiam:) Edytowane 25 Listopada 2017 przez Bolesław_Pączyński (wyświetl historię edycji)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 25 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiem Alicjo i dziękuję ślicznie, już poprawiłem tak jak proponujesz jest lepiej:) Serdecznosci:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 25 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie wystarcza same chęci bo kiedy jest cwana żona migiem kranik ci zakręci nikt i nic jej nie przekona:) Pozdrawiam:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 25 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki ale lepiej nie bo będzie na mnie. Pozdrawiam Waldemarze:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 25 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Budżet trochę zeszczupleje bo zastawa będzie nowa wszystko jakoś się rozwieje i nie dowie się teściowa. Co dotyczy zaś zakupów to pod sklepem postać wolę nie wejdę tam nie ma głupów po prostu ja nie wydolę. -Czy to dobre? To bym chciała a czy w tym mi jest do twarzy? Długo by tak przebierała a mi niemal mózg się parzy. Na zakupy sam iść wolę i szybko co chcę kupuję no bo z żoną nie wydolę po prostu nie wytrzymuję:) Z pozdrowieniem:) Edytowane 25 Listopada 2017 przez Bolesław_Pączyński (wyświetl historię edycji)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 25 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak tak a ona tu się kręci, ale nie będzie tak źle:))
Oxyvia Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Najwygodniej nic nie umieć, wtedy nikt nic nie wymaga - jesteś wolny, jeśliś głupek, niedoróbka i łamaga. Międzynarodowy spisek mężczyzn (w tę teorie wierzę) - nawet nie chcą od nas słyszeć, by po sobie zmyć talerze. ;))) 1
Bolesław_Pączyński Opublikowano 25 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wszak satyra jest satyrą oczywiście ja żart cenię i nie chcę być tu przecherą ma być równo - uprawnienie:)) Miłej nocki Oxy:) 1
azk Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bo co, bo nie zmyję czasem talerza po sobie? Spiskuję?
Bolesław_Pączyński Opublikowano 25 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 Żona mi nie pozwala myć, bo raz nie domyłem:) Ale człowiek się stara:) Żart, trzeba pomóc, podzielić obowiązki między siebie.
Oxyvia Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ha ha ha! No, czasem zmyjesz, Kocie. ;))) Czasem nawet zmywasz po mnie talerze. :)
Rekomendowane odpowiedzi