Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2017 (edytowane) ziemia się zatrzymała całkowicie ucichł wiatr oceany jeziora morza przestały falować pozbyły się plaż słońce się uparło zaczęło mocno grzać noc coś ukradło ba ludzie zwariowali zaczęli kraść chleb nikt nie wiedział w którą stronę ma iść czy jeszcze jest dziś czy może jutro bał się niewiadomego ucichło wszelkie ptactwo stanęły rzeki potoki - Zwierz przestał się bać wtedy coś zawołało tak tak ludzkości trzeba ją zrozumieć o nią bardziej dbać nie pozwolić zatrzymać ani chleb kraść Edytowane 9 Listopada 2017 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji)
azk Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2017 Waldemarze, malujesz obraz jakiegoś Armagedonu, ale nie rozumiem co chcesz opowiedzieć. Więc tylko odcisk umorusanej kociej łapki zostawiam. Pozdrawiam :) 1
Bolesław_Pączyński Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2017 Rzeczywiście armagedon i dobrze ze to bajka:) Pozdrawiam Waldemarze. 1
KrainaLatarek Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2017 niby coś się zapowiada a później takie oczywiste
Alicja_Wysocka Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2017 Trochę mnie przestraszyłeś :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 10 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miły kocie nie zawsze będzie kolorowo taki jak mówisz słabsze też muszą się trafiać. Dzięki za szczere słowo. Ślę ukłony.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 10 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Bolesławie - dzięki że byłeś i czytałeś. pozd.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 10 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam - tak miało być w tej bajce - dziękuje że byłeś. pozd.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 10 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No tak - ale nie miałem takiego zamiaru Alicjo - troszkę za fantazjowałem to fakt. Dzięki za czytanie. Radości życzę
Oxyvia Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2017 Waldemarze miły, ja też niestety nie rozumiem, o czym jest ta bajka. Widocznie nikt z nas tutaj nie jest całkiem dorosły?... :o Pozdrawiam ciepło.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 11 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam - był zamiar ale jak widzę spalił się... Dziękuje że byłaś. Pogodnego dnia życzę
Justyna Adamczewska Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Waldku, wiesz, nie chcę być złośliwa, ale pewnie wyraziłeś w tym wierszu Swoje emocje, takie na daną chwilę. Rozumiem, bo ja często tak czynię. Kiedyś napisałeś pod moim wierszem, ze "nie wasz interes, jak pojmuję świat". Pamiętasz? A ja lubię Twój wiersz, bo szczery jest i niewydumany, "wyeksplodowały" Twoje myśli, pewnie miałeś taką potrzebę. Stworzyłeś antysielskość w bajce. Baśnie nie zawsze są wesołe i dzieci czasami boją się postaci baśniowych. Andersen pisywał baśnie mrożące krew w żyłach, np. "Czerwone trzewiki" - znasz? Nie mówiac juz o braciach Grimm. Pozdrawiam. A poza tym, to wiersz dla dorosłych - tak jest w tytule. Pa.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 11 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2017 Justyna Adamczewska - cóż mogę powiedzieć - chyba tylko dziękuje Justynko. I masz racje to jest wiersz małej chwili. Spokojnego wieczoru życzę
Justyna Adamczewska Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ano, ja tez tak piszę - drgnie myśl i wiersz układa się. Czasami powinnam, nie moze inne słowo - utwór zasługuje na uporządkowanie. Wiem to, i dbam o me wiersze, tak, jak o wiersze Innych piszących. Mam ogromny szacunek dla Sztuki. Pozdr. Waldku. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi