bronmus45 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2017 (edytowane) Bajka o Ciesi i Wicusiu (rozdział pierwszy - część pierwsza) . Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Był sobie paź królowej – przepiękny motylek, wędrował po swej łączce z kwiatuszka na kwiatek. Łączka była pod lasem – za ogrodem – w tyle; który tutaj rósł sobie, i kwitł na dodatek. Więc ten to wędrowniczek o imieniu Wicek miał przeróżne w wyborze nektarowe smaki. Rosły bowiem kolorem wabiące wonnice: budleje, wiciokrzewy, róże czy widlaki. Pod lasem zaś, już bardziej z natury wyrosłe cieszyły swym kolorem lebiodki, wawrzyny. Maliny i jeżyny wysoko tu wzrosłe tłumiły te pomniejsze – gorysze czy kminy. Domek miał niedaleko, pomiędzy marchwiami które tutaj zakwitły w ogrodzie i łące. Kryć się też miał gdzie, kiedy promieniami prażyło nazbyt mocno południowe słońce. I tak – podczas wędrówek – poszukując cieni, kiedy sfrunął pod liści zieloną borówkę; chroniąc się przed nadmiarem słonecznych promieni; spotkał tutaj – na ziemi – zapłakaną mrówkę... Edytowane 29 Sierpnia 2017 przez Bronisław_Muszyński (wyświetl historię edycji) 1
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Nie wiem czy ta bajka jest dla dzieci czy dla dorosłych ale dalszym ciągiem zainteresowana jestem, wiec jeśli to nie za mało, to czekam :) 1
bronmus45 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2017 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No, dla dzieci ale już nieco... podrośniętych - nie przedszkolaków. Ciąg dalszy dopiero jutro, a to będzie dalsza część pierwszego odcinka... Edytowane 25 Sierpnia 2017 przez Bronisław_Muszyński (wyświetl historię edycji)
Deonix_ Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Bronisławie, może jestem nazbyt czepialska, ale wolałabym fotkę pazia królowej, a nie rusałki pawika, no chyba że w dalszym ciągu bajki występuje ten drugi motyl... Pozdrawiam :) 1
bronmus45 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2017 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo słuszna uwaga - już biegnę szukać takiej fotki, jak tylko znajdę, to zamienię... P.S - ten motylek wydawał mi się najbardziej kolorowym, więc i najładniejszym - stąd taka "skucha" ... - już zamieniłem na właściwy (tak mi się wydaje)... Edytowane 25 Sierpnia 2017 przez Bronisław_Muszyński zamiana obrazków (wyświetl historię edycji)
azk Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale, ale, drogi Bronku, łąka piękna w letnim słonku, gdzie podziały się rumianki, z których się wyplata wianki i gdzie maki, i stokrotki, które lubią małe kotki? Ja również zapisuję się na subskrypcję następnych tomów :) Pozdrawiam 1
bronmus45 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2017 - od jutra "jadymy" dalej... pozdrawiam - 3msie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi