KacZycia Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2017 (edytowane) Strach że się nie Odezwiesz więcej Co krok mnie rani Niwecząc serce Tak się tu męczę Czując obrzydzenie Wstręt, odrazę Dalej marzę Dalej marzę - O Twej świętości niezawisłej O kwestii wrzącej, mądrej i czystej Poetyckiej... Dalej marząc że cię nie tracę Dalej się łudzę Dalej się karcę Daję obłudzie że cię nie tracę Lecz nie wiem czy cię jeszcze zobaczę To znaczy miłość - Czy rozum tracę? ~dedykowany AS. JN. Edytowane 1 Sierpnia 2017 przez KacZycia (wyświetl historię edycji) 3
Alicja_Wysocka Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Nie chciał być czasem mieć drugiej głowy ot tak na zapas, wszelki wypadek żeby pomogła gdy pierwsza nie wie i doskonałą dawała radę słodka w miłości jest nieporadność gdybyś miał nawet ze cztery ręce są takie chwile, życzę ci tego że chciałbyś wtedy mieć jeszcze więcej 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Witaj - niestety miłość czasem różna jest - raz smakuje a raz nie - jednak przeważnie wraca. pozd. 1
KacZycia Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miłość jest trudna do określenia... dlatego powstaje aż tyle wierszy. Pzdr. JN. :)
Justyna Adamczewska Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Witam. Podoba mi się, choć o boleściach traktuje. O niepewności. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Prawda li to. "I miłować trudno i nie miłować nędzna pociecha". J. A. Morsztyn XVII w. 1
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Pozwól, że (moim zwyczajem) pomajstruję przy Twoim wierszyku ;) Strach, że się nie odezwiesz więcej co krok mnie rani niwecząc serce. Męczę się czując obrzydzenie ale dalej marzę. O Twojej świętości niezawisłej, o kwestii wrzącej, mądrej, czystej, poetyckiej... Dalej marząc że Cię nie tracę łudzę się i nadal się karcę. Mam nadzieję, że Cię nie utracę, ale nie wiem, czy cię jeszcze zobaczę. Czy to oznacza miłość, czy też rozum tracę? Obrzydzenie wstręt i odraza - masło maślane, zatem nadmiar wyrzuciłam . Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. obłuda to fałsz, dwulicowość, więc może zrezygnować z obłudy na rzecz nadziei ? - mam nadzieję, że Cię nie utracę. - może byłoby lepiej ? Wiem, że czasem, kiedy chcemy zapisać myśl by nam nie umknęła, robimy to szybko starając się zanotować jak najwięcej. Taką notatkę należy potem dopracować by można nazwać ją wierszem. Minimalizm nie zawsze wychodzi wierszom na dobre. Popracuj jeszcze odrobinę nad tym tekstem :) Za treść zawartą w wierszyku "lubię" :) Pozdrawiam ciepło :) 1
KacZycia Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Witam Panią Czytacz... bardzo podoba mi się pani interpretacja, ale jak na moje wiersze jest jednak zbyt przyjazna. Pzdr. JN.
Rekomendowane odpowiedzi