Maciek.J Opublikowano 18 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2017 życie jest jak papieru kartka warta miliony albo w cenie złamanego pół grosza dopóki coś jej nie zgniecie i wrzuci do kosza
bronmus45 Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2017 @Maciej_Jackiewicz ... - to zdecyduj się - tak, albo tak... bo swoim tekstem stanąłeś w rozkroku. A to bardzo niewyraźna pozycja.
Jerzy_Edmund_Sobczak Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2017 @Maciej_Jackiewicz Moim zdaniem, miniatura zatrzymująca i refleksyjna. Choć myśl, zdawałoby się, oczywista. A ten rozkrok jest, właśnie, dobry, choć niewygodny, ale przecież życiowy. Mam jedynie pewne drobne uwagi, co do ujęcia tematu. Naprawdę drobne, choć diabeł tkwi w szczegółach. Pozwolisz, że przedstawię swoje ujęcie?nasze życie jest jak papieru karta warta miliony albo w cenie złamanego wpół grosza wartość pojmujesz gdy ktoś zgniecie i wrzuci do kosza Zmieniłem tylko kartka na karta. Raz, żeby się nie powtarzało, co nie jest dobre w miniaturach, a dwa, że karta ma znaczenie podwójne, również te z gry, gdy masz blotkę lub trumfa. Ostatnie wersy zmodyfikowałem, aby podkreślić wartościowanie. To oczywiście jest tylko moim spojrzeniem, moim czytaniem. Pozdrawiam Jurek
Marlett Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2017 @Maciej_Jackiewicz Zbyt mało na wiersz , a zbyt wiele na miniaturkę. Bliżej mi jednak do mini. Tak bym to zapisała; życie kartką papieru wartą miliony w cenie złamanego pół grosza dopóki ktoś nie zgniecie i wrzuci do kosza
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2017 @Maciej_Jackiewicz Witaj Macieju - a mi się podoba przemawia - wyrzuciłbym tylko - Nasze - zawadza moim zdaniem. pozd.
bronmus45 Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2017 @Waldemar_Talar_Talar ... jeśli już to - wyrzuciłbym - zarówno tekst jak i jego autora z tutejszego forum. I każdego innego. Bo tej klasy człowiek dobry jest jedynie w donoszeniu na innych do administracji. Co czyni na wielu forach...
Maciek.J Opublikowano 19 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2017 @Waldemar_Talar_Talar masz rację Waldku - wyrzucę to ,, nasze,, A Bronkiem się nie przejmuj - to tylko pełen frustracji starszy pan po 70-ce ,który faktycznie wiele razy był banowany na portalach On jest nawet z tego dumny (sic !).
Maciek.J Opublikowano 19 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2017 @Jerzy_Edmund_Sobczak DZIĘKI Jurku za odwiedziny i cenne uwagi na razie wywalę to ,, nasze,, a resztę przemyślę przy najbliższej okazji niemniej twoja wersja mi się podoba Maciej
Maciek.J Opublikowano 19 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2017 @Marlett twoja wersja jest bardzo udana ja dopiero się wprawiam w pisaniu mini bo jestem na ogół bardzo ,, gadatliwy,, pozdrawiam Maciej
Jerzy_Edmund_Sobczak Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2017 @Maciej_Jackiewicz Maćku,Ty oczywiście trzymaj się swoich przemyśleń. To, co piszę ja lub inni, to tylko spostrzeżenia subiektywne. Zauważyłem, że Bronmus zawitał i tutaj. Że też mu się nie znudzi, to rozrabianie i trollowanie po innych portalach. Obgadywanie nie tyle tekstów co ludzi. Swojego czasu napisałem wierszyk w odpowiedzi na takie działania jego i kompanii, którą zebrał wokół siebie. Oczywiście za swoje chamstwo i przekraczanie regulaminu został zbanowany na naszym portalu. Przypomnę mu ten wierszyk o ile tutaj zajrzy.Hieny bezgrzeszneWitaj, hieno, duszko, ja właśnie wracam z kaplicy. Modliłem się mocno, żeby misjonarz skonał. Zżarłem ciało święte, lecz z religijnych przyczyn. Tera od papieża świętszy jestem, kochana. Zostało mi trochę, dla komunii, ochłapów. Patrzysz na lwa, widzę , to niezły skurwysyn. Upps! Znów wymkło mi się - dwie zdrowaśki wykłapię. Gównem rzućmy, śmiechem, bo lew jest zbytnio pyszny. Pozdrawiam Jurek
Dariusz Sokołowski Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2017 @Maciej_Jackiewicz "życie jest jak papieru kartka" - to zagadnienie z pogranicza sensu pisania, tworzenia literatury, autobiografizmu, roli autora, znaczeniu tego, co się pisze i... to by było na tyle - "coś" co zgniata i wrzuca... Temat jest, rozwinięcia brak, pointa "do kosza". Pusta dramaturgia, bez wysiłku. Pozdrawiam.
Maciek.J Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2017 @Dariusz_Sokołowski interpretacja też ,,do kosza,, bo nie miałem na myśli tworzenia literatury każdy ma bowiem takie życie warte miliony albo nic nie warte i nie ma to nic wspólnego z pisaniem czegokolwiek pozdrawiam autor
Dariusz Sokołowski Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2017 @Maciej_Jackiewicz Pańskie poetyckie konstatacje dotyczące "życia" są tak samo trafne jak interpretacja, którą Panu przedstawiam... Pan jeszcze tego nie wie, ale już przeczuwa. Pozdrawiam, bez animozji.
ja_bolek Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2017 @Dariusz_Sokołowski > "żywotu autowyż" nam jak kartka - jak trak kajman
Dariusz Sokołowski Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2017 @ja_bolek ;) Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi