e-m-e-m Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2016 już z dachu sopel się urywa i wczesna wiosna jest za murem gubi się jakaś para w rymach w rosie porannej i kulturze czy chodzi im o szczęście wielkie czy o pierwszeństwa wymuszanie - znów wiosna dzisiaj gości w mieście jak mocne lędźwie i kochanie więc czemu się minuty dłużą - gwałtowne wybuchy euforii chciałbym być ptakiem albo różą w miłosnej uczestniczyć orgii chcę głową dziko tłuc zielenie - gdy świat jest dobry i znajomy chorować ciągle na myślenie czerwone w słońcu licząc domy I znów się bawić frazesami na upatrzoną już pozycję a szczęście jest skrzydlatą różą gdy pytam o nie swą Alicję
WiJa Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2016 różne są szczęścia oblicza, te jest jednym z piękniejszych :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2016 @e-m-e-mznów Dudy drze się i wydziera Co to, kto to ten Dudy?
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2016 @e-m-e-m Witaj - też jestem ciekaw o co lub o kogo chodzi . Chyba nie o Wilkowyję..z serialu . pozd.
jan_komułzykant Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2016 pewnie o Dudę-Gracza chodzi :))) Dobry wiersz i przepraszam za poniższe.już z dachu sopel się urywa i wczesna wiosna jest za muremgubi się jakaś para w rymach w rosie porannej i kulturze czy chodzi im o szczęście wielkie czy o pierwszeństwa wymuszanie - znów wiosna dzisiaj gości w mieście jak mocne lędźwie i kochanie więc czemu się minuty dłużą - gwałtowne wybuchy euforii chciałbym być ptakiem albo różą w miłosnej uczestniczyć orgii znów Dudy drze się i wydziera choć świat jest dobry i znajomy a Lucy idzie do fryzjerachociaż jak promyk u niej włosy I znów się bawią frazesami na upatrzoną już pozycję a szczęście jest skrzydlatą różą więc po co wzywać mam policję
e-m-e-m Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2016 dziękuję za sugestię, poprawiłem to i owo,
e-m-e-m Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2016 dudy -wieś , instrument dęty, imię bohatera literackiego ( podejrzewam :), ale raczej postawiłbym na instrument dęty :P Ps. postacie kojarzą mi się z Laurą i Filonem,może to dobrze, może źle, ale mam nadzieję że coś z nich jest tutaj
Alicja_Wysocka Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2016 @e-m-e-m Pomimo tłumaczeń, ten wiersz brzmi momentami jakby trochę nieporadnie językowo. Jeśli Dudy to wieś, to może wieś Dudy drze się i wydziera. Jeśli to instrument - to Dudy są rodzaju nijakiego, zatem powinno być drą się i wydzierają. Dalej, a Lucy idzie do fryzjera chociaż włosy u niej jak promyk Nie rozumiem, idzie do fryzjera, chociaż ma jasne włosy, świetliste czy jakie? Więc nie powinna? Mam jeszcze więcej wątpliwości, ale te mnie najbardziej zatrzymują. Przepraszam, że się czepiam, ale mam wrażenie, że do swoich bukietów słownych wtykasz niepotrzebnie jakieś gałęzie, przez które czytelnik nie może złapać sensu i odebrać wiersza zgodnie z intencjami autora. Pozdrawiam serdecznie :)
e-m-e-m Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2016 poległem Alicjo, dzięki za uwagi, buzi :) jeszcze z tą policją muszę załatwic sprawę, i będzie grało
Rekomendowane odpowiedzi