Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

komunikat z poczekalni dworca

- kochanie
cieszę się z naszego rychłego spotkania

aż tu nagle
- pociąg relacji ja - ty
ma 60 minut spóźnienia

- kochanie
proszę o cierpliwość
zakochani czasu nie znają
esemes tłumaczy się przed tobą

pociąg relacji ja - ty
zwiększył czas opóźnienia
do 120 minut

wygląda na to
że z całym dworcem
cofnąłem się od ciebie
o jakieś 100 km
(Nowa Zelandia oddzieliła się
od Australii miliony lat temu
o jakieś 1600 km - trzeba się
uśmiechnąć)

jaka magia plącze nasze drogi
aby dotrzeć na spotkanie
muszę zwiedzić Wyspy Kurylskie
Tasmanię San Jose
i Katmandu
oczywiście drzemiąc
pomiędzy zapowiedziami odjazdów
i przyjazdów

ostatnia wiadomość
pociąg relacji ja - ty
ostatecznie został skreślony
z rozkładu jazdy

wyjaśniła się tajemnicza nazwa
PKP

Poczekalnia Kochanków Pogubionych
Płacz Kochanie Płacz

@henryk_bukowski

-to samo co o wszystkich portalach literackich - 70% to chłam, nieporozumienie i niezrozumienie takich pojęć jak funkcja artystyczna dzieła literackiego, rola nadawcy komunikatu;
-problemem jest także nieprzemakalność na uwagi i komentarze, jakie wpisują pod utworem czytelnicy - czyli ignorancja, niechęć do pracy nad sobą jako autora;
-innym problemem jest tendencyjne a więc nieuczciwe ocenianie wg z góry upatrzonego klucza, którym jest nie konkretny utwór lecz nazwisko autora; jednym słowem brak obiektywizmu w ocenach i komentarzach;
-innym zagadnieniem jest niechęć do współpracy na portalu, tworzenie TWA I OBOJĘTNOŚĆ Adminów na takie zjawiska;
-jest jeszcze inna kwestia, zauważalna wyraźnie - autor publikujący jakieś swoje dzieło co drugi trzeci dzień nowy wiersz - te "dzieła" sprawiają wrażenie utworów dalekich od wymogów, jakie stawia przed nim Dział dla wprawnych poetów...To już nie tworzenie, to produkcja...Tak wracamy z powrotem do pojęcia chłam...
-i najważniejsze, brak odwagi odbiorców do krytyki, która wcale nie musi być wyłącznie zachowawcza, byle nie narażać się autorowi...jednym słowem brak rzetelności i szczerości.
-osobnym zagadnieniem jest dystans do tego co się samemu pisze...poczucie humoru najwyraźniej obce jest artystom spod znaku Pegaza, tyle, że pisanie w duchu uroczystego durnia staje się wbrew intencjom autora po prostu śmieszne...
Amen

Ps; tego typu pytania mają swoją stronę, czyli Forum; a ja czekam na komentarz odnośnie zamieszczonego tutaj wiersza...jeśli zaczniemy pod wierszem roztrząsać smaki alkoholi albo talent i urodę jakiejś aktorki - sens spotkania z wierszem stanie pod znakiem absurdu!

@Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN
Zwyczajnie chciałem wiedzieć,co Pan.. myśli.Moja ciekawość syta.Zwłaszcza ,że forum i jałowe dyskusje dawno straciły jakikolwiek sens.Gratuluję najlepszego humoru i najlepszych wierszy..:)

..o tym wierszu nic nie napiszę,gdyż nie podobał mi się od pierwszego czytania i co bym nie napisał,jest Pan na tyle "nieprzemakalny",że stanowi żywą i namacalną Arkę Noego i swoimi opiniami mógłbym jedynie wzniecić małego Dyngusa na pustyni..:)Więc nie godząc w autora..

..Pozdrawiam i dziękuję spod parasola.

@henryk_bukowski

informacja że "nie podobał się" nic nie wnosi ani do rozmowy ani do chęci podjęcia rozmowy - po informacji typu "nie podoba się" powinno być uzasadnienie, dlaczego...
- dlatego autor wiersza który "się nie podobał" musi potraktować taki wpis jako wpis pusty, nieodpowiedzialny;
- ignorancja jest jak widać chorobą, a leczy ją jedynie samo życie
Pozdrawiam!

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...