Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

cisza na przednówku

Rekomendowane odpowiedzi

Wydaje mi się, że ma pani pewien problem z tytułami, które pojawiają się trochę "na zaliczenie" - jakieś w końcu muszą być...
To często rodzaj streszczenia, wyłożenia treści kawoławowo, obciążającego tekst jakąś biurokratyczną solennością rodem z segregatora...
A gdyby tak pisać bez... ? :)
Wiersz (ten ale i inne) powinien być lekturą obowiązkową dla każdego faceta. To właściwie nie jest czytanie poezji, bardziej "czytanie" kobiety i tejże kobiety rozumienie i "interpretacja... :)

@Anna_Myszkin

I wtedy nasza wspólna egzystencja obupłciowa byłaby bardziej ...

(nawet ten świat ostatnio przeznaczony przez niektórych do zniszczenia)...

To powyżej, to moje próby rozmowy z Tobą o tym wierszu:-)

Zostawiłam je. Nie usunęłam. Bo za dużo gadania. I żebyś wiedziała, co mi się lęgło...:-)

Ostateczna wersja mojego komentarza:

to najberdziej zwięzłe, świetne poetycko credo: jak się ze sobą utrzymać kochając. Wybacz mi banał.

To jeden z Twoich najlepszych wierszy, których już mi brakowało. Majstersztyk.

Uściski, Beato. E.

Jutro się odniosę do komentarzy, bo nie chcę sadzić bzdur, gdyż "pozapieckowa" jestem (się z lokalnymi poetami spotykamy w Łodzi pod patronatem bystrego Wojciecha Kądzieli), a cherubinek zza baru spisał się aż nadto. (Muszę od niego wydębić recepturę na ten drink :)) Dobranoc.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Zacznę od końca, czyli od wyrażenia radości z drugiej części Pana komentarza - dziękuję.
Co do tytułów, to chyba każdy się z nimi boryka - być może ostatnio za bardzo staram się być czytelna, żeby nie zostać posądzoną o bełkot...

• 2 tygodnie później...