Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wydaje mi się, że ma pani pewien problem z tytułami, które pojawiają się trochę "na zaliczenie" - jakieś w końcu muszą być...
To często rodzaj streszczenia, wyłożenia treści kawoławowo, obciążającego tekst jakąś biurokratyczną solennością rodem z segregatora...
A gdyby tak pisać bez... ? :)
Wiersz (ten ale i inne) powinien być lekturą obowiązkową dla każdego faceta. To właściwie nie jest czytanie poezji, bardziej "czytanie" kobiety i tejże kobiety rozumienie i "interpretacja... :)

Opublikowano

@Anna_Myszkin

I wtedy nasza wspólna egzystencja obupłciowa byłaby bardziej ...

(nawet ten świat ostatnio przeznaczony przez niektórych do zniszczenia)...

To powyżej, to moje próby rozmowy z Tobą o tym wierszu:-)

Zostawiłam je. Nie usunęłam. Bo za dużo gadania. I żebyś wiedziała, co mi się lęgło...:-)

Ostateczna wersja mojego komentarza:

to najberdziej zwięzłe, świetne poetycko credo: jak się ze sobą utrzymać kochając. Wybacz mi banał.

To jeden z Twoich najlepszych wierszy, których już mi brakowało. Majstersztyk.

Uściski, Beato. E.

Opublikowano

Jutro się odniosę do komentarzy, bo nie chcę sadzić bzdur, gdyż "pozapieckowa" jestem (się z lokalnymi poetami spotykamy w Łodzi pod patronatem bystrego Wojciecha Kądzieli), a cherubinek zza baru spisał się aż nadto. (Muszę od niego wydębić recepturę na ten drink :)) Dobranoc.

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Zacznę od końca, czyli od wyrażenia radości z drugiej części Pana komentarza - dziękuję.
Co do tytułów, to chyba każdy się z nimi boryka - być może ostatnio za bardzo staram się być czytelna, żeby nie zostać posądzoną o bełkot...
  • 2 tygodnie później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Jacku, daje się ubrać, tylko trzeba mieć oczy, które to widzą. Trwa to chwileńkę, tyle co zachwyt. Dobrej nocy :)  
    • Druga, słońca już dawno na niebie nie widać, wszyscy już po imprezie śpią w domach, kończę porządki, ostatniego papierosa dopalam, zamykam altanę, która już wszystko, co ludzkie i nieludzkie widziała.   Kładę się po długim dniu w końcu do łóżka, z boku na bok, na plecy, na brzuch, w końcu zasypiam. Pragnąłem przespać noc tą spokojnie, pojawiasz się bez zaproszenia.   Gesty i słowa zapach włosów i ust smak mimowolnie dostojnie przypominasz mi o sobie.   Spalone pamiątki z popiołu przywracasz kwiat zwiędły nagle ożywa.   Przepraszasz i błagasz      zapomnij o ranach      krwi i bliznach.        Przypomnij mi jeszcze raz      co oznaczają te arabskie słowa      których nigdy nie mogłam zapamiętać.        Opiszmy raz jeszcze      konstelacje gwiazd      liście drzew i siły wiatr.        Wróćmy do siebie ostatni raz.
    • @Benjamin Artur to poezja, co się zowie!
    • @zawierszowana bardzo dziękuję.  Cieszę się, że Ci się spodobał.  @Poet Ka bardzo dziekuje. Zawsze doceniam Twoje komentarze.
    • @wiedźma Dziękuję Wiedźminko, tak ją gorąco skomentowałaś, że chyba wyparuje i stanie się obłokiem :)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Chyba nie rozumiem Violu. Kto, co przywala?   @LessLoveBerenika pisała o sukni z wiatru, a ja dzisiaj w nocy o sukience z wody.  No przecież tafla np. jeziora, przypomina połyskliwy materiał, taki podobny do tafty. Miejscami się marszczy, spływa i chłodzi jak jedwab, wiatr ją kołysze, jest przezroczysta - jeśli czysta, można ją okiem zmierzyć. Ha, można ją nawet rozpruć motorówką. Tak, szycie nie jest mi obce, podobnie jak lanie wody. Pozdrawiam :)  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...