Anna_Myszkin Opublikowano 12 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2014 nim przemówił latami udawał niemego chyba zmierziło go szarpane tempo bo teraz przerywa mi wpół myśli nieobyczajny nawet w toalecie nie daje głębiej odetchnąć: płyń ramię w ramię ze mną niech cię nie oszuka starszy niż minione światy cień którego nie mam ty jesteś sternikiem w tej dwójce kobieto wiosłuj tak żebyśmy wygrani obejrzeli zapis biegu w pół mojego mgnienia znów mam obstrukcję całkiem dziecięcą
Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2014 @Anna_Myszkin zegarek do naprawy, podmiot liryczny do lekarza...
Gość Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2014 @Anna_Myszkin ...a czytelnik do kąta.
Anna_Myszkin Opublikowano 12 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ...komentarz do kosza.
Anna_Myszkin Opublikowano 12 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie, dlaczego? Niech stoi/siedzi, gdzie mu wygodnie.
Gość Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2014 @Anna_Myszkin wbrew pozorom w kącie dobrze się myśli. bo taki normalny (czytaj: domowy) kąt zazwyczaj jest prosty :) w całokształcie tego co do tego miejsca skojarzyło mi się z dylematem: bóg czy Bóg. najczęściej wybieram drugiego, mimo tej dziecięcej obstrukcji.
Anna_Myszkin Opublikowano 12 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2014 @oskari_valtteri A jeśli podmiot nie ma bogów (własnych/ cudzych), a tylko zintegrowany z jaźnią czas?
Gość Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2014 @Anna_Myszkin jak trochę postoję/posiedzę w kącie to (może) odpowiem :)
Gość Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2014 @Anna_Myszkin Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a to nie wiem co w takim przypadku.jakoś nie potrafię wczuć się w nieswoją rolę. za to mój Bóg (rzadziej bóg) też mnie goni do roboty no i oczywiście nie chce wiosłować. taka niby wolność moja - chcę mogę nie wiosłować, nie chcę - to wiosłuję jak bezrozumny, ale w konkretnych wartościach. mi się zdaje że nie da się zdać tylko na samą jaźń z czasem. a może mało jeszcze wiem...
Anna_Myszkin Opublikowano 13 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2014 @oskari_valtteri Każdy musi wypracować własny patent, jak wiadomo, chociaż podobno zdrowiej w coś/kogoś wierzyć niż wcale...
Magdalena_Blu Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2014 Noo, fajne:) Nie gadał, a teraz zaczął i jeszcze przytrzasnął na modlitwie, takiej na własny użytek. Dla mnie super. Pozdrawiam:)
maria_bard Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2014 @Anna_Myszkin No! Doczekałam się:-). Coś, co jest pełne, emocjonalne, wyraziste i szczypie mnie. Świetny wiersz. To jest wyrzut. Wyrzut sumienia, a nie żaden Bóg czy bóg. To Ojciec, ale ten w nas. Ściska za tyłek, kiedy czegoś chce, jak coś mu źle wygląda. Zawsze będzie pozował na starszego, do końca. Chyba, że go okiełznamy na własny użytek, jak dorośli. Tak ten wiersz rozumiem, bo muszę, przywykła do Twoich ćwiczeń intelektualnych dla czytelnika. Gratuluję. elka.
Kajetan_Kass Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2014 To jest chyba o czasie... i o kobiecie, która zauważyła jego (wszędobylski) upływ. Tak mi się wydaje...
Anna_Myszkin Opublikowano 15 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Koncert życzeń sobie zrobił, mądrala! Miło, kiedy się podoba :)
Anna_Myszkin Opublikowano 15 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Uff, cieszę się, że trafiłam w deseń. Jak byśmy go nie nazwali, Elu, uzurpator pokazał pazurki. Pozdrawiam Cię :)
Anna_Myszkin Opublikowano 15 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O czasie subiektywnym i jego trybie rozkazującym, a pod presją często się człowiek za bardzo spina. I nici z efektów...
Rekomendowane odpowiedzi