Adrian_Poraj Opublikowano 21 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2014 Łąko pachnaca światłem i zielenią szumiąca zapachem porannej mgły prowadź mnie przez mroczne sny tam gdzie tęcza styka się z ziemią łanami kwiatów napełnij oczy w uszy wlej muzykę kropel płynącą w dal dźwięków potokiem na skrzydłach bezkresnej nocy ciszą otul niczym szalem wśród zgiełku miejskiego gwaru którego się jak złego spojrzenia bałem bądź ucieczką od tęsknoty i żalu w chwilam kiedy sam zostałem i obraz twój niknie pomału
makarios_ Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2014 @Adrian_Poraj miło lirycznie płyną słowne obrazy przesycone dźwiękami ciszy sączą się tkliwe wyrazy uwielbienia tęczy
teresa943 Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2014 @Adrian_Poraj Piękny sonet dopracowany lirycznie i technicznie. Z przyjemnością przeczytałam. Serdecznie pozdrawiam :)
Gryf Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2014 I mnie też się podoba, wprowadza w spokojny nastrój. Pozdrawiam
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2014 @Adrian_Poraj Witaj - zapachniało w twym wierszu - kwiatami łąką i zgrabnie upiększoną ciszą . Osobiście tez nie przepadam za miejskim gwarem - wole pobocza... pozd.
Zbyszek_Dwa Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2014 No właśnie, człowiek bezwiednie pragnie żyć tam gdzie łatwiej o pełny brzuch, ale tak naprawdę zawsze tęskni za naturą za tym co prawdziwe, nie sztuczne i bez duszy. Ładnie płyniesz w tej zieleni i świetle. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi