Zbyszek_Dwa Opublikowano 21 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2014 morze skrzydeł usłane szeptem świateł nad kwiatami kryjącymi biel ciche historie życia które wciąż kochamy tyle miłosiernych uczynków przykrytych ziemią co każą wołać stawiając pytanie czy los był drwiną usłanym grzechami wszystkie kamienie i krzyże nie zasługują jedynie na dziurę z marmurowym wiekiem więc jeśli brakło mi wiary i ziemia wciąż zasłania niebo trzeba mi szeptać jak mantręWybawca mój żyje na ziemi wystąpi jako ostatni potem me szczątki skórą odzieje i ciałem swym zobaczę Boga ciepłość świateł niczym kołdrą otuli jak dziecko czekające poranka aby zerwać się radośnie kiedy dzień zaświta
teresa943 Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2014 @Zbyszek_Dwa Refleksyjny wiersz o znakach z przeszłości, które uczą wiary i nadziei. Bardzo wymowna metafora trzeciej zwrotki:wszystkie kamienie i krzyże nie zasługują jedynie na dziurę z marmurowym wiekiem "dziurę" odczytują jako zapomnienie, niepamięć... I jeszcze to przejście od historii życia tych, którzy odeszli do ... osobistego doświadczenia. Poruszasz b. bliski mi temat. Dziękuję. Serdecznie pozdrawiam :)
Zbyszek_Dwa Opublikowano 21 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2014 Witaj :) Dziękuję Krysiu za refleksję i stawiane pytania, które każdy z nas otwiera w sobie, gdy chwila zadumy. Serdecznie i ciepło pozdrawiam :))
Adrian_Poraj Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2014 Ładny refleksyjny wiersz, pozdr.
Penelope_Coal Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2014 @Zbyszek_Dwa Tekst pokazuje, że masz potrzebę wytłumaczenia sobie pewnych rzeczy, mnie też zdarzają się takie chwile. Pierwsza cząstka dla mnie najlepsza. Pozdrawiam :)
Gryf Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2014 Nie umiem teraz nic więcej powiedzieć nad to, że jest przepiękny. Daje wiele do myślenia: Wybawca mój żyje na ziemi wystąpi jako ostatni potem me szczątki skórą odzieje i ciałem swym zobaczę Boga Tak wielu o tym zapomina w codziennym zatraceniu. Pozdrawiam serdecznie.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2014 @Zbyszek_Dwa Witaj -zatrzymuje i zmusza do refleksji - duży plus za całość. Trzeci zwrotka bardzo do mnie przemawia. pozd.
Zbyszek_Dwa Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2014 Dziękuję Adrianie za zatrzymanie się przy moim tekście i kilka słów. Pozdrawiam :)
Zbyszek_Dwa Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2014 Witaj Penelopo :) Jestem pewny, że o tych sprawach każdy myśli w większym lub mniejszym stopniu szukając sensu tak ogólnie i prawdy o sobie. Serdecznie dziękuję i tak samo pozdrawiam :)
Zbyszek_Dwa Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2014 Witaj Gryfie. Masz rację w tym naszym zagonieniu zapominamy o tym co trwałe naprawdę. A wybrany przez Ciebie tekst to cytat z Hioba, dlatego kurysywą :) Serdecznie pozdrawiam
Zbyszek_Dwa Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2014 wszystkie kamienie i krzyże nie zasługują jedynie na dziurę z marmurowym wiekiem Witaj Waldku :) To co Cię zatrzymało najbardziej pod wpływem komentarza sam rozpatrywałem jeszcze raz i wiem, że każdy tak mierzy swoje życie ale to jest miarka ludzka. Serdecznie pozdrawiam :))
Rekomendowane odpowiedzi