Natalia__Rainbow Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2014 dryfujemy meandrami przytomności obawiamy się zakładać okulary rozkoszując otoczenia nieostrością rzeczy trudne ciężkie ważne omijamy dla wygody nawet nie ściągamy butów rozkładamy się gdziekolwiek zasięg mamy rurki już nie oznaczają rarytasu zmysły dawno utopiły się w umami gdybyś jednak chciał z tym zerwać i wziąć oddech oczyszczony wywietrzony przepłukany miej za rękę kogo chwycić by nie upaść niecodziennie tak świadomie w świat wkraczamy
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2014 @Natalia__Rainbow Człowiek niby widzi a jednak nie zawsze - ciekawy wiersz. Zmusza do głębszej zadumy . Widać przemyślany wiersz . pozd. serdecznie
Artur_Bielawa Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2014 coś jakby snu na jawie:) - wiersz ciekawy, liryczny. Zabieram do ulubionych.
Mieczysław_Borys Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2014 "dryfujemy meandrami przytomności" - bardzo mi się spodobało. Meandry kojarzą mi się z zakolami rzek, których jest bardzo dużo na Podlasiu, a meandrów jeszcze więcej. Pozdrawiam z Podlasia.
Natalia__Rainbow Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2014 cieszę się, że pozytywnie :) tak się kończy poranne dumanie :)
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2014 A może tak: dryfujemy meandrami domyślności obawiamy się zakładać okulary rozkoszując otoczenia nieostrością rzeczy trudne ciężkie ważne omijamy dla wygody nie ściągamy nawet butów rozkładamy się gdziekolwiek zasięg mamy kruche rurki o trwałości absolutu niosą smakiem w fantastyczny świat umami gdybyś jednak............... A teraz czemu: -jeśli dryfujemy przytomnie, to przecież nie z "nieostrością"; -skoro już rymy, to obowiązuje jakaś konsekwencja; - w ostatniej strofie w wersie drugim jest wyliczanka, podobna w pierwszej strofie w wersie czwartym, więc albo interpunkcja albo nie; "Modyfikacji" strofy drugiej dokonałem także po to, by nie "dublować" słowa "mamy". Co do zwroteczki trzeciej: -starałbym się ją dopracować, a nie "siłowo" (pointa oderwana od całości) domykać wiersz. - zechciał wezbrać.................karkołomne; Zajrzałem i pomarudziłem tęczowa Natalio:)))))) Twój ruch................................albo i nie. pozdr
Natalia__Rainbow Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2014 ha... ładnie Mariuszu, bardzo zgrabnie :) co do moich rymów, mało kiedy jestem w nich konsekwentna... traktuję je jako dodatek nadający rytmiczność, nie jakaś zasadę sztywną; przy trzeciej zwrotce masz rację, siłowo, pomyślę :) dziękuję za uwagi
Penelope_Coal Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2014 @Natalia__Rainbow Natalio, zajrzałam i ja do ciebie. kruche rurki zamiast kremu mają nogi - przyznam, że ten wers sprawia na tyle komiczne wrażenie, że nadaje szczególny rys całemu tekstowi. Czy taki był twój zamiar? I jeszcze jedno, czy używa się połączenia "wezbrać oddech"?
Natalia__Rainbow Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2014 raczej nie używa, dlatego spróbowałam :) ale słabo pasuje, prawda? jeszcze nad nim popracuję, dziękuję za uwagi
Rekomendowane odpowiedzi