zamiatacz_ulic Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Pani śmierć, ma długo oczekiwana kochanka, Moja Panna Młoda, z którą w dzień zaślubin Jeden taniec zatańczę, taniec z Panną Młodą Od Wieków, i ja i ONA w tym tańcu się uświęcamy Ja JĄ szanuję i ONA mnie, Oddech jej nieraz czułem na swym karku, kiedyś i W tym życiu, Uwielbiam JĄ, w tym pojmowaniu Oczekiwania na NIĄ, ONA mnie nie pogania, ONA mnie rozumie, daje mi, kolejny raz CZAS, Bym mógł zrozumieć PRAWDĘ, POZNANĄ od Wieków, Czy KTOŚ się odważy myśleć jak ja? Lubię pokazywać, lecz czy mogę, Siłę mi daje JEZUS, BUDDA, MAHOMET, Ich MYŚL mnie przenika, jak Wszystkich, Lecz, Ja nauczyłem się Czytać.
bazyl_prost Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2014 @zamiatacz_ulic śmierć jako głeboko skrywany stan równowagi biologicznej, po angielsku: human
Alicja_Wysocka Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2014 @zamiatacz_ulic Pomijam treść, bo niestety nie potrafię się nad nią skupić z powodu nieuzasadnionego (moim zdaniem) stosowania dużych liter. Dostaję od tego oczopląsu i za nic nie mogę przejść dalej. Potrafiłbyś może w jakiś sposób uzasadnić? Masz na tym portalu kilka utworów i wszystkie takie. Oświeć mnie, jeśli możesz, dlaczego tak piszesz? Może się czegoś nauczę... Chętnie się uczę. Pozdrawiam :)
Elżbieta_Zadrożna Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2014 @zamiatacz_ulic Śmiertelność, nieśmiertelność i miłość- to tematy, które są nierozłączne. Pojawiają sie w wielu religiach. A jak Pan je widzi?
zamiatacz_ulic Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Dziękuję za poświęcenie chwili, mej skromnej osobie i temu com próbował napisać. ,Śmiertelność, nieśmiertelność i miłość- to tematy, które są nierozłączne. Pojawiają się w wielu religiach., Bardzo ciekawe pytanie, świadczące o dużej wrażliwości i potrzebie Poznania. Odpowiedz ja już zacząłem Pani pisać, lecz może gołąb pocztowy zabłądził, Nie pod ten adres poleciał, na pewno nie leciał do Kielc, które notabene bardzo Lubię, zwłaszcza antykwariat, na starówce kieleckiej, przy ul. Mickiewicza. W zasadzie wystarczy przeczytać. Dodam jeszcze do tego co wcześniej napisałem: Każdy człowiek ma swój własny kanon, ja mam też BÓG, WIARA, PRAWOŚĆ, są dla mnie Święte, w Prawości jest zawarty sposób np. pojmowania Tajemnicy, Czyli Tajemnica jest dla mnie też święta. Te mój sposób, te moje KANONY, mnie uświęcają, bo jak można pisać o PRAWDZIE, Gdy, serce się ma z kamienia. A teraz, Alu, w zasadzie sobie pomyślałem Alicjo z krainy czarów, i mi się to spodobało, Ja zapomniałem jak się czyta, w tym ogólnym znaczeniu, nauczyłem się czytać inaczej Czytając, czytam dopóty do puki nie stanę się mentalnie autorem, chwilą w której pisał, Tym nastrojem który go nawiedził, na krótką chwilę na jedno mrugnięcie powieki. Dużymi literami napiszę tradycyjne CZYTANIE, małymi, nazwijmy tak, moje czytanie. W niedzielny ranek przeglądałem wiersze ks. Twardowskiego, wiersz za wierszem, po kolei, zaczynałem CZYTAĆ, kończyłem, czytając. Mam nadzieję, że cokolwiek udało mi się PANIĄ, wytłumaczyć.
Alicja_Wysocka Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2014 @zamiatacz_ulic Przykro mi, nic nie zrozumiałam z tego Twojego tłumaczenia, chyba o tej porze nie jarzę, :)
zamiatacz_ulic Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Alicjo z krainy czarów, jakoś mi nie pasuje do Ciebie, nie jarzę, Ale dziękuję za podpowiedz, myślę, że w zasadzie to mi oto chodzi, Żeby, zajarzyć światełka, w wielu ludziach, coby kiedyś mogli, Doświadczyć ŚWIATŁO PRAWDY. Jeszcze raz dziękuję.
Jolanta_S. Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2014 @zamiatacz_ulic lepiej fakt czytasz niż piszesz i byś mógł zostać przy tym czytaniu.
zamiatacz_ulic Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2014 *** (rozkładam...) rozkładam słowa na czynniki zależne od jutra urlop już burzy spokój żal codzienności myślę co będzie tu i w podróży a może spalić bilet ten czy powrotny Zacytowałem, Panią. Jedni żyją chwilą, I tylko chwilą, ale Są tacy co próbują Zrozumieć. Jeszcze raz Panią zacytuję: "Nie próbuj mnie zrozumieć, po prostu mnie kochaj!" I jeszcze jedno, jak piszę zależy wyłącznie i jedynie Od tego do kogo piszę, Dla Pani bym napisał tak. Mój kowboj Pognał za bydłem, Ja Zostałam, Znowu SAMA Z tym Wszystkim, Dlaczego, Przez całe Moje Życie Długie Niczego Nie Zrozumiałam.
Jolanta_S. Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2014 @zamiatacz_ulic w takim układzie zaznacz w tytule do kogo piszesz... nie będę czytała.
Rekomendowane odpowiedzi