beta_b Opublikowano 3 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2014 A ja żałuję tych co błysły iskrą w kominku czoło rozgrzały i zgasły w pamięci. Układ znaków dźwięk melodii ścieżka sensu. Niby nic a jednak.
bazyl_prost Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2014 @Beata_Banaszuk psychoza nie tęsknota
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2014 W tytule jest "to tylko", w poincie "a jednak". Czy to się nie wyklucza? pozdr
beta_b Opublikowano 3 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2014 Jest opozycja, ale zamierzona. Podkreślić chciałam nieuchwytność, ulotność. Tę chwilę/piękno/przekaz/przeżycie. Dzięki za koment. bb
Joe_Black__ Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2014 ,, a ja żałuję" po co to a ja, skoro żałuję rzecz wiadoma, że ja. Jest ciekawie do sensu, niestety zakończenie rozbija wszystko w bezsens. Skoro tytuł ugeruje treść o słowach, a jest o minionych zdarzeniach i straconych szansach, czy też marzeniach, to trzeba zmienić. Pozdrawiam
beta_b Opublikowano 3 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2014 A jeśli to potraktować szerzej, jako współistnienie przeciwieństw? Pierwszy wers w tej postaci wskazuje silnie na JA. W zestawieniu z tytułem chciałam uzyskać efekt obcości, dwoistości. Pozdrawiam, bb
Dariusz Sokołowski Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2014 @Beata_Banaszuk Proszę zastanowić się; czy nie ma sprawy ważniejszej, w Pani otoczeniu, niż " zapamiętanie tęsknoty za słowem, które gaśnie..."?
beta_b Opublikowano 3 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2014 Mam: rzeczy ważnych po kokardkę. Szukam: piękna, jak zapach bzu w pamięci. Pozdrawiam :-) bb
Dariusz Sokołowski Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2014 @Beata_Banaszuk Ach, pani "szuka piękna, jak zapach bzu w pamięci" i je "utrwala"... To będzie trudno, bo my tu wszyscy, to samo... Ale pozdrawiam.
beta_b Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 @Dariusz_Sokołowski Skoro mamy coś wspólnego :-) to skąd pytanie? Nieczytelnie wiersz podałam? Pozdrawiam, bb
Dariusz Sokołowski Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 @Beata_Banaszuk Nie mogłem pojąć przesłanek do napisania wiersza. Teraz już wiem. Ps. Proszę nie zmieniać treści wsześniejszych wpisów. To zła praktyka dla każdej ze stron.
beta_b Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 Skasowałam wyjaśnienie, że zapach bzu to żaden konkret, nic praktycznego w świecie naprawdę WAŻNYCH spraw. Uznałam, że mój ton nauczycielki zaniża poziom rozmowy do zbyt łopatologicznego, stąd korekta wpisu. Ale przepraszam, jeśli to zachwiało Pana poczucie bezpieczeństwa w tej rozmowie. Pozdrawiam, bb
beta_b Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 @Mithotyn Poświęciłeś czas na komentarz plus krytyczny odbiór tekstu. Inny punkt widzenia. I to przyjmuję z przyjemnością :-) Jeszcze się nie narodził, coby wszystkim dogodził. I to jest nafajniejsze. Prawdziwe w świecie bogactwo :-D bb
Norman_N. Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a moja wersja tak się jawi: A ja żałuję tych co błysły iskrą w kominku czoło rozgrzały i zgasły. Układ znaków dźwięk melodii ścieżka sensu. Niby nic a jednak. Pozdrawiam Szczęśliwą.
beta_b Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2014 @Norman_N. Drobne cięcie sekatorem ;-). Dziękuję. Skłaniam się ku zmianom. Prześpię sie i zdecyduję. bb
al_meriusz Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2014 wygląda na to, że dobrze spałaś, skoro nie pocięłaś ;-) pozdrawiam
Piotr_Płoszaj Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 @Beata_Banaszuk Liryczny drobiazg, jak dla mnie zbyt banalny, ale to tylko ja, proszę się nie zrażać i pisać... Ten tekścik nie powinien się znaleźć w tym dziale, proszę go dać do podstawowego, pozdrawiam.
beta_b Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 @Piotr_Płoszaj Zemsta bywa słodka :) Ale po co?
Piotr_Płoszaj Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 @beta_bez_alfy Emmmm... nie rozumiem??? Jaka zemsta? Ktoś się tu mści?
beta_b Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 @Piotr_Płoszaj Przepraszam. Dopowiadam: oba konta są moje, kierują do jednego miejsca w bazie. Pomyślałam, że zagrały tu emocje w związku z innym tekstem o poezji. Mogło więc zajść nieporozumienie w odbiorze intencji. Pozdrawiam, bb
Rekomendowane odpowiedzi