Zjajami_Baba Opublikowano 5 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2014 zgłębiam codzienność komunikacją miejską zapoconymi pachami od nerwów przecież cię kocham kiedy nie mam czasu na poranne czułości nie róbmy dramatu pod przestrzenią na Kosynierów nawet nauczyłam się przecierać marchew porzuciłam nałóg przeklinania na przechodniów zbyt patrzących na moje krzywe pięty jeszcze tylko rzucę ścierką i codziennie pamiętam że jeśli teraz się boję to co będzie przy śmierci
Alicja_Wysocka Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2014 Już wiem dlaczego wciąż korcą mnie wiersze. Życie jest za mało poetyczne i jakoś trzeba sobie radzić. Dzięki, że piszesz. Serdeczności :)
Zjajami_Baba Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Dziękuje Ci Alicjo! ja myślę, że życie jest BARDZO poetyczne, tylko cała sztuka w tym, żeby to zauważyć; rzadko się udaje...
Jacek_Suchowicz Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 ciapnij kilka razy mocno ścierą i wszelkie bojaźnie znikną:)) rzeczywiście wiersz bez ale - tak jest, tak ma być pozdrawiam Jacek ps postawy życiowe zakodowane bez sznas na zmianę
cezary_dacyszyn Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 absolutnie bez ale ! nie ma na nie miejsca, niektórzy - ci z "ale"... - zabrnęli w ślepe zaułki, drogi widmo... Jedyne co, to zapoconymi zmieniłbym jednak na spoconymi, ot tak dla rytmu... a w trzeciej zrezygnowałbym z przecież chociaż na upartego przecież może być... ;-) Dzielna Woman z tego wiersza ;-)
Nata_Kruk Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Czytałam kilka razy i już chciałam "wynieśc" z wiersza dwa słowa.. nawet, tylko.. ale one mają sens, więc... tytuł i treść jak najbardziej dla mnie. Dobra puenta. Pozdrawiam.
Zjajami_Baba Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 @Jacek_Suchowicz Bardzo dziękuję Jacku, pozdrawiam! W pewnym wieku zaiste postawy są już niezatapialne;)
Zjajami_Baba Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 @cezary_dacyszyn krytyczny bądź, na to liczę, fajnie, że jesteś, pozdrawiam!
Zjajami_Baba Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 @Nata_Kruk Zaiste, lepiej brzmi bez tych dwóch słów:) Dziękuję Ci i pozdrawiam!
cezary_dacyszyn Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no i proszę... przerobiłaś jedno przecież na przecier i wyszedł o wiele ładniejszy pacierz ;-) No przecież... :)
Rekomendowane odpowiedzi