bazyl_prost Opublikowano 1 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2013 daj o wszechświadomy spokój święty bez czerwonej przemocy żelaznych skaz aby życie było czyste od krwi która ukryta niebieskością świeci w królestwie ziemskim między krzemem a glinem
beta_b Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 A mnie z tej wrażliwości to już bolą kości a szczególnie ogon. Ścierpły mi kolana od tego gadania o karze nagrodzie regułach na codzień. Bierz od życia co ci trzeba trochę piekła trochę nieba. Smakuj siebie bez pytania. Zbuntowana
Mirosław_Niewierszyn Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 Mówiąc szczerze nie rozumiem ostatniego wersu. Czy to chodzi o jakiś biurowiec, czyli o jakiś budynek z aluminium i szkła, czyli taki współczesny pałac? Nie wiem, wydaje mi się zupełnie przypadkowy, chociaż całkiem nieźle się tutaj komponuje.
efemeryda2 Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 bardziej mi pasuje na modlitwę niż na wnioski, a ponieważ modlitwa jest aktywnością w zasadzie nie wyrządzającą nikomu krzywdy - to może być. Krzem i aluminium nawiązuje (chyba) do ich ilości występujących w powłoce naszej planety - ziemi. Pozdrawiam.
bazyl_prost Opublikowano 3 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2013 @Mirosław_Niewierszyn krzem i glin to rusztowanie życia, krzem to trwałosc a glin to element zmienny, cos takiego jak moduł żeński i męski, klucz do elizjum
bazyl_prost Opublikowano 3 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2013 @efemeryda2 tak to pierwiastki budulcowe Ziemii , tu mieści się świat niebios
Anna_Maria_Blondynka Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2016 @bazyl_prost Twoje wnioski sa zawsze na czasie...
Rekomendowane odpowiedzi