Wodzu_Wodzu Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2013 jak Pan Bóg tworzysz na trwałe stworzysz pamiątki po swej myśli na zawsze podkreśli To co w sercu jest Twym podzielić się rozumem swym dla pociechy prostych ludzi Twój umysł się trudzi!
Henryk_Jakowiec Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stanąłem, więc goły przed moim zwierciadłem kiedy weń spojrzałem omal nie upadłem bo to, co żem ujrzał to zgrozą napawa - obejrzałem z lewa a następnie z prawa i stwierdzam ze wstydem, że na ciała bieli ani jeden pryszczyk nigdzie się nie ścieli a chciałem zabłysnąć, być na topie listy lecz by to osiągnąć muszę internisty zapytać się o to lub dermatologa jak uzyskać pryszcze i którędy droga biegnie po czempionat, po prymat, po sławę lecz nim to uczynię to dopiję kawę. Pozdrawiam HJ Oj Panie Henryku , uśmiałam się oj uśmiałam ,,a kunszt poetycki w pełni! Dziękuje! Pozdrawiam serdecznie! Bywa, że ja także śmieję się też z tego i nieraz powiadam pofolguj kolego nie rozciągaj tekstu, strofy - góra dwie, trzy lecz na nic zakazy, bo gdy ręka zwietrzy że może swobodnie pisać, co popadnie choćbym się utopił i już leżał na dnie to czy to ocean czy to dno bajora to jeszcze po piachu pisać ciągle skora a gdyby mi kopa ktoś zasadził w zadek biorąc pod rozwagę i taki przypadek pewnie bym w powietrzu kreślił, choć koślawo naprzemiennie strofy na lewo i prawo wedle tej zasady, że na nieboskłonie nikt nie poda pióra a więc obie dłonie mając niezajęte językiem migowym też bym coś napisał i o tym i owym. Pozdrawiam HJ I oto ,cały kunszt poezji , finezji ,,,i czego kto zapragnie! I Pana Henryka spełniania , tak na zawołanie I jak miło , lekko jest do poczytania! Serdeczności! Hanna Jak bałwan na słoneczku rozpływam się w błogości bo tyle komplementów pod moim wpisem gości. a człowiek jest istotą na komplementy łasą więc ja je też przyjmuję niech będzie - piszę z klasą. Pozdrawiam serdecznie HJ
Wodzu_Wodzu Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Panie Henryku nazwę Cię wielki To jest epos poezji na wieki nie tylko na dziś i na jutro a pisane nie łaso i chytro! Chwalić zwyczajnie co dobre pogonić gadanie niedobre to takie normalne zachowanie człowieka potraktować godnie! Nie wywyższać się nad wysokiego nie nadużywać swojego ego czerpać z większych od siebie tak podziękować światu za Ciebie.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nieraz niczym woda z rynny ciurkiem lecą wersów ciągi ustawiając się na torach aby potem jak pociągi ruszyć dalej, jeszcze dalej a po drodze gdzieś na stacji pozostawić wiersz podróżnym, zmusić ich do medytacji. Pozdrawiam HJ
Henryk_Jakowiec Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Powinienem teraz usiąść i bufona przybrać minę myśląc sobie już za życia w pewnych kręgach wnet zasłynę ale chyba nici z tego bo nie lubię bufonady bowiem skromność jest mą cechą i świadectwem mej ogłady chociaż przyznam się uczciwie gdy nas chwalą jest nam miło lecz pytanie jest otwarte - czy się na to zasłużyło? Pozdrawiam HJ
Wodzu_Wodzu Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Skromny-czyli prawdziwie wartościowy umysłowy ale jednak uczuciowy prosty i złożony za razem a pięknie się bawi wyrazem pora kończyć naszą zabawę do pracy wrócić nie po sławę lecz z potrzeby wnętrza dla drugiego wnętrza!
Henryk_Jakowiec Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja już pracą się nie kalam bo mam statut emeryta co najwyżej mi dokucza ciężką pracą, lecz nabyta tylko jakaś taka tycia wielkość mej emerytury która nijak nie licuje do wielkości mej postury lecz nie pora się użalać gdy mi pewnie pozostało tak jak i emerytury lat do życia - czyli mało. Pozdrawiam HJ
sława_zaczek Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marlett witam cię,oj jak dawno, i Henryku ciebie też :D
Malarz_ Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2013 dermatolog na te pryszcze ja je wszystkie maścią zniszczę ;-)
Paulina856_ Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Jaki cudowny optymizm którego tak brakuje w dzisiejszych czasach :) od dzis zostaje wierną Pana czytelniczką. Pozdrawiam:)
Henryk_Jakowiec Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marlett witam cię,oj jak dawno, i Henryku ciebie też :D Powitania poczynione teraz powiedz, w którą stronę zmierzasz, czy przypadkiem może - urlop, wczasy gdzieś nad morzem? Jeśli tak to mówię sorry bo mnie nasze polskie tory wnet powiodą do Krakowa bo choć aura tam niezdrowa klimat też nieprzyjacielski bowiem taki smok wawelski miast jak inni pierś z indyka piękne Krakowianki łykał i choć może to teoria tak naucza nas historia a ja wierzę w te nauki no, bo skoro białe kruki zalegają na regałach miast uganiać się po skałach gdzie w naturze samiec szuka płci przeciwnej okaz kruka to nie dziwię się niczemu a smokowi wawelskiemu jadę i się w pas pokłonię i Krakowi jak na tronie będzie siedział na Wawelu potem szwendać się bez celu będę we dnie i wieczory bo mam werwy zapas spory. Pozdrawiam HJ
Henryk_Jakowiec Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kiedyś, kiedy byłem młody a to było lata temu dermatolog też przypisał lecz maść szarą, bo jednemu z mych kolegów wszy łonowe harcowały ciemną nocą i tak jemu dokuczały, że aż prosił mnie bym procą powystrzelał to dziadostwo lecz ze względu na klejnoty poszedł do dermatologa i skończyły się kłopoty. Pozdrawiam HJ
Henryk_Jakowiec Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Takie wpisy bardzo lubię a więc witam w mym Fan-Clubie gdzie się składek nie pobiera? a wesoła atmosfera niweluje złe nastroje bowiem wpisy Wasze, moje dobierane do tematu dają smutkom do wiwatu Pozdrawiam HJ
Wodzu_Wodzu Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Pośród krain optymizmu padła kropla pesymizmu precz mi stąd chuliganie Nikt nie pytał Cię o zdanie! Nie przyćmiłem mej radości Bom jest pełen wciąż miłości ktoś mnie kocha, a ja ją To jest właśnie życia trzon! To w miłości sens radości Morze lęku, zaufania życie w szczęściu do przetrwania Żegnaj smutku,już Cię nie ma, powiedziałem do widzenia! :D
Henryk_Jakowiec Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Samą miłością człek nie wyżyje życie jest splotem przeróżnych spraw od chuligańskich niecnych wybryków do szczytów sławy, orderów, braw a między nimi jest melancholia, są pocałunki, ekstazy łyk i coś, co ciało dreszczami mrowi i ból, i trwogi nabrzmiały krzyk i tak być musi, bowiem idylla częściowo szczęście może nam dać a marazm oraz bierna stagnacja także przez wieczność nie może trwać. Pozdrawiam HJ
Wodzu_Wodzu Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Skąd się pomysły biorą w Twej głowie skąd masz na wszystko prostą odpowiedź? jak tak całymi dniami tworzyć żeby się stale nie powtórzyć gadać i gadać nie prostym banałem władać tak wielkim swym arsenałem morałów i prawdy tak doskonałej przez nas wszystkich kochanej!
Henryk_Jakowiec Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może to jest dar od Boga ta prostota, lekkość pióra samoistnie tkwiąc w człowieku niezbadaną jest natura może umysł coś dorzuca myśl jakową lub zdarzenie a ja tylko to szlifując drogocenne mam kamienie potem blichtrem się otocza bieg nadaje i śle wszędzie albo wrzuca do szuflady myśląc a niech sobie będzie leżał w ciszy nieczytany pod warstewką kurzu, pyłu przygnieciony jakąś książką na uboczu, w kącie, z tyłu. Pozdrawiam HJ
Jacek_Suchowicz Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zachodzili w głowę chłopy baby się zebrały wszystkie cały dzień dumają o tym czy to krosty są czy pryszcze Wyzwolona głos zabrała chuda była niczym tyczka ech Pryszczaty idź na całość tobie na gwałt kosmetyczka no i przyszło jakieś chuchro lecz zadbane doskonale co nie tylko pysk wytłukło en face legł - na porcelanie morał chłopom zsyła Wenus mordkę chcecie mieć jak liczko to działajcie nie samemu ale wspólnie z kosmetyczką :)) pozdrawiam Jacek
Jolanta_S. Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2013 moi mili to nie pryszcze nie liszaje w żadnym razie to trądziku są objawy Henio jesteś Wielki! Pozdrawiam serdecznie :)
Henryk_Jakowiec Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zachodzili w głowę chłopy baby się zebrały wszystkie cały dzień dumają o tym czy to krosty są czy pryszcze Wyzwolona głos zabrała chuda była niczym tyczka ech Pryszczaty idź na całość tobie na gwałt kosmetyczka no i przyszło jakieś chuchro lecz zadbane doskonale co nie tylko pysk wytłukło en face legł - na porcelanie morał chłopom zsyła Wenus mordkę chcecie mieć jak liczko to działajcie nie samemu ale wspólnie z kosmetyczką :)) pozdrawiam Jacek Mój Pryszczaty był bez grosza czemu dziwić się nie trzeba bowiem zawsze jakiś koleś przyjdzie z kieliszeczkiem chleba a do tego jak wiadomo na przekąskę jakaś kiszka choć nie zawsze przymusowo ważne, aby dno kieliszka nie świeciło jak turecki święty, goły, bo należy wiedzieć, że w tym towarzystwie każdy jeden święcie wierzy że nie ważne to, co jutro byle dzisiaj wypić wiele taka to ich filozofia i najbliższych godzin cele więc z powodów jak powyżej wniosek się nasuwa taki, że zbyteczna kosmetyczka obić mordę i chłopaki mogą, jeśli gość zaszura lub z kolejki się wyłamie bez różnicy gdzie się pije na melinie albo w bramie więc kto by się tam przejmował że pryszczatą ma facjatę - tu się myśli czy ktoś z flaszką wtarabani się na chatę. Pozdrawiam HJ
Rekomendowane odpowiedzi