Sylwester_Lasota Opublikowano 8 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 Chociaż harował jak dzikie zwierzę dwanaście godzin, sześć dni w tygodniu, kreśląc projekty na komputerze, nie stać go było na nowe spodnie. Wszystko zżerały raty, opłaty, rachunki strasznie szybko rosnące, więc często drapał się w łysą głowę, myśląc:"Skąd zdobyć na to pieniądze?". Teraz na Heathrow zmywa talerze i żyje sobie dosyć wygodnie, więc po godzinach dorabia jeszcze, w klubie murzyna, już jako portier. Kupił samochód i telewizor jednak nie rusza w daleką drogę, bo, w sumie, wszędzie ma bardzo blisko. Nie poogląda też filmów sobie, bo nie ma czasu, pracą zajęty. W pracy się znowu całkiem zapętlił. Sprawdza stan konta, chciałby mieć więcej, dwoi się, troi, by wzmóc efekty. Ktoś go zapytał czy jest szczęśliwy. Chwilę się wahał, a potem odrzekł: "Nie jestem ckliwy, ale ci powiem, tam mi źle było i tu niedobrze".
Wodzu_Wodzu Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 Tak... Piękna pętla na ludzkie myślenie. Nie ważne co nie zrobi, samemu sobie nie dogodzi... Czasami myślę że fajnie że nie jestem materialistą. A z drugiej strony... A czemu by nie mieć nowego smartfona, laptopa i BMW? Ale odbiegam od tematu. Nie ma wielkiego porównania, ale jest wielka treść. Jest kolejny raz ta sama prawda, że pewnym ludziom nie dogodzisz...
Sylwester_Lasota Opublikowano 8 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 :))) dzięki za czytanie :) pozdrawiam serdecznie :) p.s.: a to wszystko przez 'zmywanie naczyń' ;)
Wodzu_Wodzu Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 ładnie widzę wypucowałeś swe wnętrze :D
Sylwester_Lasota Opublikowano 8 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 a propos mycia naczyń, to kiedyś popełniłem coś takiego: http://www.poezja.org/wiersz,1,93182.html :)
Wodzu_Wodzu Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 a ja dziś http://www.poezja.org/wiersz,71,144178.html
al_meriusz Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 :-)) :-) :-| :-/ :-| :-) :-)) serdecznego dnia ps a nie powinno być: Ktoś go zapytał, czy jest szczęśliwy. albo: Ktoś go zapytał: "Czyś jest szczęśliwy?" ?
Hannah_K Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 "Mayday" uwaga destroyery atakują statki wymiatają z pokładów wszystko co możliwe nie zostaje po nich mięso czy odpadki zatapiają zęby pożerają chciwie w sukurs płynie krążownik stawia groźne miny lecz za późno abordaż pomylił mu szyki znikają ogromne połcie wołowiny nad pustym pokładem wrzaski słychać dzikie po walce destroyery szczerzą syte gęby kuchnia zamieniła się w pobojowisko zlew zapchany statkami aż po same wręby powstaje pytanie kto sprzątnie to wszystko? I ot, na temat zmywania :)) A poza tym człowiekowi nie dogodzisz. A w ogóle to najlepsze jest to czego nie mamy. Brak zdecydowania kim być lub co mieć. Ludzka cecha. I cytat: "...Polak nie wie co robić z pieniędzmi: czy szewca opłacić, czy światło, czy gaz..." /M. Załucki/ podrawiam :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 9 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wahałem się pomiędzy tymi dwoma formami i wybrałem trzecią, chyba nie najszczęśliwszą. chyba zmienię :). dzień jakoś mija, są rokowania, że się uda :))) dzięki :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 9 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. świetny komentarz, miło było przeczytać :) również pozdrawiam :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 Witaj - faktycznie wszystkim nie dogodzisz . Ale wiersz na pewno wszystkim dogodzi , swą prawdziwością . Znam wielu takich o których mowa w wierszu ...męczą się bardzo... Miło się czytało . pozd.
aluna Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 Sylwku , jak zawsze u Ciebie świetnie! Taka rola jak Polaków dola! Pozwolę odpowiedzieć wierszem ,( leżakuje )w moich ,,,! Uwięziona w rzeczywistości rozwijam węzły w jednym rachunki w drugim zdrowie trzeci a niech go strapione jeszcze bije w takt rodzinnego telefon niech to diabli zaraz trafi szlag we wszystkim ja czasem uwikłana piórem odpisuję urzędnicy litości a moje gdzie lusterko spaćkane bardzo chciałam podobać się dzisiaj nie wyszło prasuję piszę calutka wymienna krążenie biegnie nie w takt brzęk pomysłów gra czasu mi brak brak siebie dla mnie Serdecznie ! No i do poczytania! Hania
marek_miros Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 No witaj! Oddane tak szczerze, że nie wiem już opisujesz kogoś czy sam to przeżywasz. Ta łysa głowa daje do myślenia ;););) Pozdrawiam MM
Sylwester_Lasota Opublikowano 9 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bo, niejako na własne życzenie wleźliśmy w to... bagno i teraz siedzimy w nim po uszy. dziękuję Waldku za dobre słowo i pozdrawiam :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 9 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Haniu, dziękuję za wiersz - dobry :) pozdrawiam i do poczytania :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 9 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witaj. jeszcze siedzę po tej stronie kanału, ale, niestety, problem milionów Polaków też mnie w jakiś sposób dotyka. łysa miała dawać, więc dobrze jest :) również serdecznie pozdrawiam :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. za to uwielbiał zawsze kiełbasę przed wyborami szczgólnie białą szarych komórek używał czasem to dziś mu z Polski nic nie zostało i jak to zwykle bywało nie raz znów się obudzi ogromnym zrywem a wiatr historii już wieje teraz niepokój mają dziś nawet Żydzi pozdrawiam
Nata_Kruk Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2013 "Nie jestem ckliwy, ale ci powiem, tam mi źle było i tu niedobrze"..... te słowa mówią wszystko ... temat na dłuugie noce, tylko, czy to coś da.? Całość sprawnie wypada, Jacek pewnie by jakieś drobiazgi poprawił, a może nie... Dla mnie, fajnie jest. Pozdrawiam.
Sylwester_Lasota Opublikowano 25 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2013 Nato, Jacku, dziękuję Wam. przepraszam, że tak lapidarnie, ale miałem ostatnio ciężkie dni. pozdrawiam i do poczytania.
Rekomendowane odpowiedzi