Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

ach czemu
ach czemu
z dobrych pobudek nigdy
nie powstaje nic dobrego

ach czemu
ach czemu
zamieniono mi krzesła
i rzucono do pierwszego rzędu

ach czemu
ach czemu
muszę teraz walczyć nie wiadomo z kim
nie wiadomo o co

ach czemu
ach czemu
nie trafi mnie ktoś kulą
armatnią s procy

ach czemu
ach czemu
nie każdy może być osobą
życzliwą i prostą

ach czemu
ach czemu
małe życzenia nie spełniają się
a dopiero te większe

ach czemu
ach czemu
świat nie istnieje

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

nie jestem przewrażliwiona pokaż mi miejsce zawsze mam przy sobie bezpieczny dystans i wolę żeby mi się gdzieś nie zapodział bo wtedy mogłoby dojść do wybuchu z powodu przekroczenia masy krytycznej a tego nigdy w życiu oko ludzkie nie zobaczy

serce juz raz sie pomyliło na zbytnim zaufaniu, nie chce popełnić błedu zbytniej spontaniczności, bo wyjdzie na to że mu wszystko jedno, poza tym trudno się przekonac do wrogów, wrogość to wrogość nie dajmy sie jej poniesć i nie przesładzajmy, dyplomacja i wspólny cel- życie bez cierpienia

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

a z czego to cytat ja widzę że ty nie wiesz czy straszę czy obiecuję czy zachęcam czy zniechęcam a gdzie słynny dziesiąty zmysł jak to się mówi że serce widzi więcej czy jakoś tak

musisz odłonic swój imidż bo persona niemieckich zarządców urosła do rangi demona, straszenie tylko w kinie, życie zabija strach bez skrópułow, cytat z piosenki Ewy Demarczyk, jak gdyby o jeden most za daleko, nie poddawaj się jednak, lepsze zawsze wygrywa chyba że jest błędem pamięci masowej, ukaż swe miłosierne oblicze,bo połamane charaktery Żydów nie są ich jedynym obliczem umieją być mili a że są ograniczeni emocjonalnie to problem ich żon

cóz nie każdy może byc osoba zyczliwą i prostą, jeśli wolisz być wydumaną koafiurą której nikt nie rozumie...cóż... martw sie chmurami one mówią kiedy dzieje sie coś złego, to dusze holokaustu zawieszone w czasie, dla sprawców koniec świata, poza tym lepiej się nie obrzezywać, to psuje psychikę